Архів новин

14 октября 2018

У День захисника України Лисичанський прикордонний загін відзначив першу річницю створення

Поряд із важливими святами у державі 14 жовтня військовослужбовці Лисичанського прикордонного загону святкують річницю створення свого підрозділу.

Бійці загону забезпечують охорону та оборону на лінії зіткнення в межах Луганської області, тому він увійшов до складу підрозділів Об’єднаних Сил.

110 хлопців склали урочисту клятву ліцеїста кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії

Складання урочистої клятви ліцеїста відбулося під час обласних заходів з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва «Слава Україні! Героям Слава!» у Сєвєродонецьку.

Президент України Петро Порошенко, звертаючись до ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна в Києві, привітав молодь, яка одночасно складала цю урочисту клятву у багатьох містах нашої країни.

Виступ Верховного Головнокомандувача Збройних сил України транслювався у прямому ефірі на площі Перемоги.

В області відбуваються урочистості до Дня захисника України

«Україна відзначає найбільше національне свято – День захисника України. Сьогодні й День Пресвятої Покрови, День Українського козацтва та День народження УПА. Нажаль, кожного дня гинуть українці, бо боротьба за незалежність ще не завершена. Дякую всім, хто боронив та боронить нашу державу, волонтерам, небайдужим, тим, хто допомагає нашим воїнам. Звертаюся до українців, які зараз вимушені жити під московською окупацією. Україні пам’ятає про вас. Обов’язково настане день, коли ми разом у звільнених Луганську та Донецьку відсвяткуємо Пресвяту Покрову.

Новини ООС: ворог не припиняє мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 7 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові гранатомети різних видів та великокаліберні кулемети. Мінометного обстрілу калібром 82 мм. зазнали Золоте-4 та Троїцьке Попаснянського району.

По укріпленнях наших захисників поблизу Катеринівки Попаснянського району відкривався вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.