Архів новин

03 октября 2018

В Луганській області проведено заходи із вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил

3 жовтня 2018 року в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру керівництво та спеціалісти Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, а також представники організації Товариства Червоного Хреста України прийняли участь в презентації виставки «Блок-пост пам’яті» та «Книги Пам’яті», присвяченої полеглим військовослужбовцям Збройних Сил України.

Презентували книгу пам’яті загиблих військових на Сході України

У Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулося відкриття тематичної виставки «Блокпост пам’яті», під час якої презентували видання «Книга пам’яті», присвячене полеглим військовослужбовцям Збройних Сил України.

Книгу отримали родини загиблих, які проживають в нашій області.

Звертаючись до них, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала кожного за те, що вони виховали героїв, пам'ять про подвиг яких назавжди залишиться у наших серцях, а їх імена – на сторінках історії України.

Робоча зустріч з представниками Програми розвитку ООН

03 жовтня 2018 року Департаментом організовано робочу зустріч заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка, представників структурних підрозділів облдержадміністрації з представниками Програми розвитку ООН. Під час зустрічі керівник Програми відновлення та розбудови миру ПРООН Віктор Мунтяну, разом з керівниками окремих компонентів програми Володимиром Лященко та Оленою Рудич, презентували основні напрямки подальшої роботи в Луганській області протягом наступного року.

Підготовчі заходи до міжнародної акції «16 днів проти насильства» розпочато на Луганщині

02 жовтня 2018 року, у міжнародний день ненасильства, в місті Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Саб-кластер проведено під головуванням Фонду ООН у галузі народонаселення та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, за участю представників міжнародних та державних структур, задіяних у напрямку реагування на випадки насильства, а також громадських організацій.

Відбулося засідання конкурсної комісії

02.10.2018 в облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Захід проходив під головуванням заступника  голови Луганської обласної державної адміністрації, голови конкурсної комісії Геннадія Іваненка.

У Сєвєродонецьку вручили нагороди пам’яті Матері-героїні, яка виховувала 48 дітей

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у презентації ордену і пам’ятного знаку імені Олександри Деревської – матері-героїні, яка разом з своїм чоловіком виховала 48 дітей різних національностей і різного стану здоров’я, позбавлених батьківського піклування.

Нагороду презентувала громадська організація «Меморіал Подвигу Роменської Мадонни», яка багато років очолює Алла Сербіна – одна із дочок Олександри Деревської.

До речі, сьогодні Аллі Сербіної виповнилось 80 років. З ювілеєм її привітала Ольга Лішик.

ВЕБІНАР: ОСОБЛИВОСТІ ВИХОДУ НА РИНОК ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запрошує українських виробників готових продуктів харчування та меблів дізнатися більше про особливості експорту до
Великої Британії під час освітнього вебінару «Особливості виходу на ринок Великої Британії».

Для українських компаній участь у вебінарі безкоштовна.

Дата: 04 жовтня, 16:00 – 18:00

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.

Держпраці штрафуватиме роботодавців за неоформлених працівників на підставі матеріалів, отриманих від організованого обміну інформацією контролюючими органами

Таких домовленостей досягнуто під час наради, яка відбулася у рамках діяльності міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці.

Нараду провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик в ГУ ДФС у Луганській області. 

На Кремінщині перебуває делегація зі Львівської області

У рамках проекту освітніх обмінів між Львівською та Луганською областями «Змінимо країну разом» сьогодні на Кремінщину завітали вчителі Козьовського опорного навчального закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів – ліцею імені Михайла Гаврилка при Львівському національному університеті імені Івана Франка. 

Зустрічали гостей у Кремінській школі-гімназії.

Директор гімназії Євдокія Кукуяшна провела екскурсію кабінетами освітнього закладу. Потім у музеї лікарських рослин львівяни відвідали науковий пікнік «Від чаю до фіточаю», а також майстр-клас із театральної педагогіки.

Область технічно підготовлена до опалювального сезону

Про це на брифінгу для ЗМІ заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Розповідаючи про підготовку ЖКГ та об’єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, він відзначив, що на сьогодні котельне господарство Луганщини готове до опалювального сезону на 97 %. Робота ведеться у Лисичанську та Рубіжному, де в останньому триває процес децентралізації системи опалення.

Область технічно підготовлена до опалювального сезону, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Розповідаючи про підготовку ЖКГ та об’єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, він відзначив, що на сьогодні котельне господарство Луганщини готове до опалювального сезону на 97 %. Робота ведеться у Лисичанську та Рубіжному, де в останньому триває процес децентралізації системи опалення.

Піротехніками на Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,37 га місцевості у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну і шість ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Держпраці буде штрафувати роботодавців за неоформлених працівників на підставі матеріалів, отриманих в рамках організованого обміну інформацією контролюючими органами

Таких домовленостей було набуто під час наради під головуванням заступника голови облдержадміністрації О. Лішик, яке було проведено в рамках діяльності міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці 01 жовтня 2018 в ГУ ДФС у Луганській області, за участю керівництва ГУ Держпраці у Луганській області та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Президент підписав Закон щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».

Згідно із Законом в декілька разів підвищено штрафи за незаконну рубку і знищення лісових культур та молодняка.

У Сєвєродонецьку проведено засідання коаліції щодо реалізації Національного та Регіонального планів дій 1325 «Жінки, мир, безпека»

28 вересня 2018 року в місті Сєверодонецьку відбулася зустріч представників громадських організацій, ініціативних груп, експертів, органів державної влади, які увійшли до складу коаліції, діяльність якої спрямована на реалізацію Національного та Регіонального планів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Долучилися до зустрічі й представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який є координатором питання забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на регіональному рівні.

Елеонора Поліщук взяла участь в Українському жіночому конгресі

28 вересня 2018 року в місті Львові проведено Український жіночий конгрес. Участь у заході взяли народні депутати України, експерти, науковці, представники громадських організацій, ініціативних груп, органів державної влади різних регіонів України. Також, участь у заході взяла директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, який є координатором ґендерної політики на регіональному рівні.

Надання якісної стаціонарної медичної допомоги на території підконтрольній уряду України для населення постраждалого в наслідку конфлікту

   Для участі в проекті «Надання якісної стаціонарної медичної допомоги на території підконтрольній уряду України для населення постраждалого в наслідку конфлікту», який здійснюється за підтримкою уряду Японії, представниками ВООЗ було обрано Луганську обласну клінічну дитячу лікарню та Луганську обласну клінічну лікарню.

   Даним проектом передбачається декілька етапів: ознайомлення з роботою лікарень, оснащення обладнанням з інфекційного контролю та проведення семінарів, тренінгів для медичних працівників закладів охорони здоров’я.

Новини ООС: на Луганщині ворог поновив мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 18 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.