Архів новин

11 октября 2018

Прийнято розпорядження про початок опалювального сезону

Виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь  09 жовтня 2018 року видав розпорядження № 747 "Про початок опалювального сезону".

Команда «Ніка» – бронзовий призер всеукраїнських змагань з софтболу

У Кропивницькому відбувся кубок України з софтболу. В цьому році участь у змаганнях узяли чотири команди, а саме: «Ніка» (Луганська область), «Західний вогонь» (місто Рівне), «ОСДЮШОР-2» (Кіровоградська область), «Eastside» (Донецька область).

Першу полуфінальну пару склали «Західний вогонь» і «ОСДЮШОР-2». Кіровоградська команда виграла цю гру і першою потрапила до фіналу.

Друга команда-фіналіст повинна була визначитись між «Західним вогнем» та «Нікою». Сильнішими у цьому двобої виявились дівчата з Луганської області.

Україна підпише з Іспанією конвенцію про уникнення подвійного оподаткування

На виконання домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту Президента України П. Порошенка до Іспанії (2-4 червня 2018 р.) українською стороною завершено внутрішньодержавні процедури з підготовки до підписання Конвенції між Україною та Королівством Іспанія про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням.

3 жовтня 2018 р. Президент України своїм розпорядженням №167/2018-рп уповноважив першого заступника Міністра фінансів України О. Маркарову на підписання згаданого двостороннього документа.

 

В облдержадміністрації діятиме центр підтримки учасників АТО

Про це сьогодні, 11 жовтня, під час зустрічі з активом місцевих об’єднань учасників АТО щодо вирішення актуальних соціальних проблем заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Ми вирішили створити цей центр згідно із домовленостями, досягнутими на попередніх зустрічах. Проблемами учасників АТО та ООС опікуватиметься сектор, який запрацює у структурі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації», – повідомив він.

Обережно гриби!

 
ОБЕРЕЖНО ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ

 

Починається час  коли мешканці Луганщини починають свій відпочинок збираючи гриби у лісі. Але бувають випадки коли зазначений відпочинок може бути  зіпсовано отруєнням організму після вживання грибів.

Основні причини отруєнь:

- вживання отруйних, старих або зіпсованих, умовно їстівних грибів;

- вживання грибів, зібраних в екологічно несприятливих місцях.

Грибна отрута не нейтралізується та не знищується під час кип'ятіння, маринування й консервації.

Ознаки отруєння грибами:

Перевірка регіональної системи оповіщення

Відповідно плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік, 17 жовтня поточного року з 13.45 до 14.00 буде проведено перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення області без запуску електросирен.

Зміни в освіті дають можливість кожній дитині розкрити свій потенціал, – Володимир Гройсман на зустрічі з юними винахідниками

Запроваджені Урядом України зміни в системі освіти, передусім нові стандарти навчання, направлені на одну ключову мету – дати кожній дитині можливість розкрити свій потенціал у час нових знань, нових компетенцій і технологій. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із школярами-винахідниками, які займаються робототехнікою. Зустріч відбулася в технопарку UnitCITY, куди завітали розробники людиноподібного робота Софія – першого в світі робота, який спроектований з можливістю адаптації до поведінки людей. 

Щодо формування територіальної громади з центром у Сєвєродонецьку

На підконтрольній українській владі території Луганської області є три міста обласного значення – Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк, – до яких у межах реформи децентралізації можуть приєднатися сусідні селищні та сільські громади.

Встановлення розподільного обліку теплової енергії

Встановлення розподільного обліку теплової енергії дасть можливість кожному українцю заощаджувати споживання тепла і платити виключно за власним лічильником. Вибір споживачами оптимальної системи індивідуального обліку здійснюється за технічної можливості інженерних систем й економічної доцільності для кожного будинку.

Луганська митниця ДФС перерахувала до бюджету майже 680 мільйонів

За січень-вересень поточного року до загального фонду державного бюджету України Луганською митницею ДФС перераховано 674 млн гривень, до спеціального фонду державного бюджету України – 5 млн 318 тис. гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування збільшились на 27,3 млн гривень.

Значною мірою надходженням до Державного бюджету України протягом дев’яти місяців поточного року сприяли показники зовнішньоекономічних операцій основних підприємств-імпортерів Луганської області.

Піротехніками на Луганщині вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,16 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 ручних гранат, один інженерний боєприпас і одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав Закон, який підвищує соціальний захист військовослужбовців

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців».

Реалізація Закону дозволить посилити соціальний захист членів сімей осіб, що загинули після звільнення зі служби внаслідок травм, контузій, каліцтва чи захворювань, отриманих у зв’язку із захистом Вітчизни та дозволить надати їм обсяг прав на отримання одноразової грошової допомоги, яким володіють члени сімей осіб, що померли в статусі військовослужбовця.

Новини ООС: на Луганщині не припиняються мінометні обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших військовослужбовців поблизу околиць Попасної, Золотого та Новотошківського вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних типів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.