Архів новин

08 октября 2018

Якісна підготовка до опалювального сезону - показник ефективності влади

На Луганщині тривають останні приготування об’єктів ЖКГ та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. На цей час котельне господарство Луганщини готове до опалювального сезону на 97 %. Робота ведеться у Лисичанському та Рубіжному (в останньому триває процес децентралізації системи опалення).

Британська Рада забезпечила оформлення англійського ресурсного центру у старобільській школі

Британською Радою за підтримки Міністерства закордонних справ Великої Британії в рамках фонду Східного партнерства Європейського Союзу на Луганщині розпочато новий проект зі створення мережі англійських ресурсних центрів у 20 школах Луганської та Донецької областей.

Серед десяти закладів загальної середньої освіти Луганської області, визначених для ресурсних центрів стала Старобільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3.

Відсьогодні поліція використовуватиме на дорогах прилади вимірювання швидкості

Поліцейські застосовуватимуть спеціальні пристрої «TruCam» в місцях концентрації ДТП, на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного та національного значення. Насамперед, така фіксація порушень швидкісного режиму є превентивним заходом.

Прилад дозволяє  фіксувати швидкість на досить великій дистанції – 1200 м.

Міністерство аграрної політики та продовольства України у партнерстві з Ukrainiаn Food Export Board запрошує українських виробників продуктів харчування та агровиробників взяти участь в "FOODEX Japan 2019" в рамках колективного павільйону

5-8 березня проходитиме міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв «FOODEX Japan 2019». Під час цього заходу компанією «COIN» буде організовано колективний павільйон українських компаній, долучитись до якого запрошуються всі бажаючі українські виробники продуктів харчування та агропродукції.

Колективний павільйон національних виробників на «FOODEX Japan 2019» організовується в рамках проекту з підтримки експорту українських продуктів харчування та напоїв в Японію «Відкриваємо ринок країни, де сходить сонце», ініційований компанією «Consulting Integrated/COIN».

Презентовано другу частину патріотичних коміксів «Пригоди Микитки»

Презентація видання відбулася у Новопскові під час першого фестивалю-конкурсу молодіжної культури «Дике поле-фест».

«14 жовтня ми відзначатимемо Великі свята – День захисника України, День Українського козацтва та Покрову Пресвятої Богородиці – заступниці усіх наших воїнів. Аби ваші молодші брати та сестри з малечку розуміли, якою ціною дається сьогодні їх мирне життя, і започатковані патріотичні комікси «Пригоди Микитки», – відзначила Ольга Лішик, звертаючись до учасників фестивалю.

Українські екостартапи братимуть участь у фіналі найбільшого конкурсу зелених бізнес-ідей

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала підтримати екологічні інновації, які є важливою частиною європейської інтеграції, і тих, хто прокладає шлях в Україні новим «зеленим» бізнесам.

ДІЛОВИЙ ВІЗИТ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ ДО ДЕРЖАВИ КУВЕЙТ

З 06 по 09 листопада 2018 року в рамках проведення IV засідання Спільної Міжурядової українсько-кувейтської комісії (м. Ель-Кувейт, Держава Кувейт) під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, ТПП України організовує діловий візит українських підприємців до держави Кувейт. Протягом перебування у Кувейті члени бізнесової делегації будуть присутні під час офіційних зустрічей, братимуть участь в кувейтсько-українському бізнес-форумі (м. Ель-Кувейт).

Жителі Луганської і Донецької областей зможуть отримати послуги ЦНАП вдома

Мобільний Центр надання адміністративних послуг має вигляд невеликої металевої валізи, в якій міститься ноутбук, зчитувач ID-карток, інтернет-модем та спеціалізоване програмне забезпечення.

Такі комплекти виготовляють та програмують у м. Кремінна. Усього 16 таких комплектів буде надано громадам у Луганській та Донецькій областях у найближчі тижні.

Єдина родина України

Напередодні Дня захисника України з метою вшанування подвигу загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, налагодження партнерських зв’язків з їх родинами, духовної підтримки сімей загиблих воїнів, делегація від Луганської області взяла участь у Всеукраїнському заході «Єдина родина України», який відбувся в м. Харкові 05-06 жовтня 2018 року.

Під час заходу було відкрито Стелу загиблим героям та покладено квітів до могил воїнів АТО та ООС, проведено засідання «круглого столу» з членами родин загиблих.

«Дике поле-фест» запалив нові зірки

Хлопці та дівчата з міст та районів Луганщини взяли участь у першому фестивалі-конкурсі молодіжної культури «Дике поле-фест», який відбувся у Новопскові.

«Упевнена, що переможці та призери в майбутньому стануть гордістю Луганщини. Ми віримо у вас і хочемо допомогти розкрити ваші творчі здібності, заявити про себе. Тож хай переможуть найталановитіші!» – звернулася до учасників заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик під час відкриття заходу.

Відбулась чергова зустріч голів громадських рад при органах місцевої влади Луганської області

У Сєвєродонецьку в рамках реалізації регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області у 2017-2020 роках відбулась чергова зустріч голів громадських рад при органах місцевої влади різних рівнів.

Порядком денним були визначені питання, актуальні для громад Луганщини, перед усім, розробка та впровадження місцевих програм розвитку громадянського суспільства, прийняття та виконання «бюджетів громадської участі», досягнення та перспективи процесу децентралізації у містах і районах області.

Будь вільним – твори майбутнє!

6 жовтня 2018 року в смт. Новопсков відбувся І обласний відкритий фестиваль-конкурс молодіжної культури «Дике поле-фест».

На фестиваль з’їхались учасники з дванадцяти районів та міст Луганщини. Це молодіжні творчі колективи, у тому числі громадські організації, культурно-просвітницькі центри, окремі виконавці, художники. Вік часників від 16 до 35 років.

Відкриття першого обласного відкритого фестивалю-конкурсу молодіжної культури «Дике поле-фест» проходило на сцені біля районного Центру культури та дозвілля. Учасники та гості були розташовані на майданчику біля сцени.

Триває реалізація проектів переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Чмирівській сільській раді

Усі проекти погоджені та передбачено співфінансування рішенням сесії Чмирівської сільської ради від 15.05.2018 року №22/03 «Про погодження проектів до участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку на 2018 рік».

Так, шляхом розчищення та заглиблення дна озера с. Піщане створюється зона відпочинку з облаштуванням пляжу для жителів сіл громади, а також інших населених пунктів Старобільського району.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем юриста України

Шановні юристи, вітаю вас з професійним святом!

Нашими плідними зусиллями ми будуємо державу, в якій права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави

У Трьохізбенці відкрили віддалене робоче місце фахівця Пенсійного фонду

Відтепер для 1,5 тисяч жителів сіл Луганської області, розташованих поблизу лінії зіткнення, стало можливим отримувати пенсійні послуги за місцем проживання без відвідування територіального управління Фонду.

Пенсійним фондом в області за підтримки керівництва облдержадміністрації відбулось урочисте відкриття віддаленого робочого місця у центрі надання адміністративних послуг села Трьохізбенка Новоайдарського району.

Загалом у Луганській області відкрито 37 пунктів обслуговування громадян, в яких з початку року надано понад 12 тисяч пенсійних послуг.

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 140 одиниць вибухонебезпечних предметів

З 1 по 7 жовтня 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 21,07 га місцевості.

Загалом виявлено й вилучено 140 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 37 артилерійських снарядів, 10 мінометних мін, 86 ручних гранат, один інженерний боєприпас, два підривника та чотири одиниці іншої вибухівки.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 940 виїздів, обстежено 902,85 га території області, де виявлено та вилучено 6583 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Майже 4 мільярди податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-вересні 2018 року платники Луганської області забезпечили надходження до зведеного бюджету країни 3 млрд 891 млн гривень. Це на 434,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 825 млн гривень. У порівнянні з показниками за cічень-вересень минулого року надходження зросли на 294,6 млн гривень.

Концерт Академічного симфонічного оркестру «МУЗИЧНА ПАЛІТРА»

20 жовтня 2018 року на сцені концертної зали Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва – справжній калейдоскоп музичних жанрів у виконанні Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії!

 

За диригентським пультом – Дмитро Морозов (Харків), солістка – заслужена артистка України Олена Ширяєва (сопрано, Харків).

 

Новини ООС: Луганська область потерпає від обстрілів ворога

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 8 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого, Новотошківського, Новозванівки та Катеринівки Попаснянського району застосовувались 82-мм міномети, протитанкові, автоматичні гранатомети, зенітні установки, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та автоматичних гранатометів, БМП та стрілецької зброї.

IT Weekend Єдності: програмісти Старобільщини об’єдналися

6 жовтня юні програмісти з різних куточків Старобільського району стали учасниками IT Weekend Єдності. Подія відбулася в Луганській обласній бібліотеці імені О. М. Горького (Good library).