Архів новин

05 октября 2018

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня працівників освіти

Дорогі освітяни!

Щиросердно вітаю вас із професійним святом – Днем працівників освіти.

Ваше слово запалює дитячі серця. Ваш погляд вселяє надію і віру. Ваша думка формує світогляд майбутнього покоління. Ваш особистий приклад стає життєвим орієнтиром.

У теперішні складні для України часи на плечі педагогів покладена важлива місія – виховати відповідальних громадян та справжніх патріотів. Вам належить сформувати та закарбувати у дитячій свідомості пантеон сучасних героїв, чия кров пролита на Майдані, у Криму та на Сході.

Облдержадміністрація контролює завершальні роботи з підготовки до початку опалювального сезону

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив, що на рівні держави приділено значну увагу підготовці областей, і Луганщини зокрема, до опалювального сезону, який невдовзі розпочнеться.

Сергій Філь – перший заступник голови Луганської облдержадміністрації

4 жовтня 2018 року розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації на посаду першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації призначено Сергія Філя.

Сергій Олександрович Філь народився у місті Київ 7 лютого 1981 року.

Вищу освіту здобув в Інституті муніципального менеджменту та бізнесу (економіка підприємства, економіст), Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (правознавство, юрист).

Про участь в науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні дослідження в ортопедії та травматології» у м. Харків

Завідувач відділення ортопедії та травматології Луганської обласної клінічної лікарні прийняв участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні дослідження в ортопедії та травматології» у м. Харків.

На пленарному засіданні обговорювалися питання розробки та затвердження профільних клінічних протоколів з метою надання медичної допомоги пацієнтам з вадами опорно-рухового апарату.

 

 

 

Про проведення семінару з питання надання медичної допомоги постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи в Луганській області

Керівництвом Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації 05.10.2018р була проведена семінар-нарада з питання надання медичної допомоги постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи в Луганській області.

На нараді були присутні лікарі, відповідальні за надання допомоги даного контингенту населення усіх міст та районів.

Облдержадміністрація контролює завершальні роботи з підготовки до початку опалювального сезону

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив, що на рівні держави приділено значну увагу підготовці областей, і Луганщини зокрема, до опалювального сезону, який невдовзі розпочнеться.

Актуальний коментар: військове привітання «Слава Україні» – знаменна подія у прощанні з тоталітарним минулим

Верховна Рада вкотре підтримала ініціативу Президента України Петра Порошенка і запровадила його пропозицію – привітання «Слава Україні» – до Статутів Збройних Сил.

З цього приводу директор Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Олександр Костенко зазначив: «Запропонувавши цей закон, Президент завдав важливого удару в ідеологічній війні. Українська армія матиме власне привітання, так як раніше отримала власну форму, власні назви бойових частин і власні бойові прапори».

Житлові субсидії: нові роз’яснення від Мінсоцполітики

1.Чи зберігається субсидія  у працюючих пенсіонерів?

Часто пенсіонерів вводять в оману, кажучи, що субсидію заберуть якщо вони працевлаштуються. Міністр соціальної політики України Андрій Рева рекомендує не вірити тим, хто розповсюджує таку неправду. Адже єдиний критерій для розрахунку розміру субсидії є дохід людини.

Тому працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії і заробітної плати. Тим, хто перестав працювати, беруть до уваги розмір місячної пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією.

Гранти на самозайнятість та мікропідприємництво від МОМ

У рамках програми МОМ «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та осіб, що постраждали від кофлікту в Україні» учасники зможуть розробити власний бізнес-план та отримати гранти у розмірі 650 та 2500 євро. Дедлайн - 17 жовтня 2018 року.

Їх учасники зможуть розробити власний бізнес-план та отримати гранти від МОМ у напрямках самозайнятості та мікропідприємництва - відповідно 650 та 2500 євро.

Пишаємося: представника освіти Луганщини відзначено Президентом України

Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти.

Тож, за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоєне директорові навчально-виховного комплексу «Новоайдарська школа-гімназія» Новоайдарської районної ради Світлані Бережній.

Вітаємо!

Піротехніками на Луганщині вилучено 53 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6 га місцевості у Кремінському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом, виявлено та вилучено 53 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 27 артилерійських снарядів, чотири мінометні міни, 20 ручних гранат і два підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації було проведено навчальний семінар щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації

У зв’язку із змінами в нормативно-правових актах діючого законодавства, а саме із прийняттям нової редакції Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321 (в редакції постанови КМУ від 14.03.2018 № 328) у Сєверодонецьку 04.10.2018 року на базі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відбувся навчальний семінар для фахівців органів соціального захисту населення міст та район

Разом із соціальними партнерами розпочато роботу по відновленню роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради

03 жовтня 2018 року директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук взяла участь у робочій нараді з питань  відновлення соціального діалогу на обласному рівні з головою Федерації профспілок Луганської області Валерієм Чернишом та заступником голови правління Організації роботодавців Луганської області Альбертом Зінченком.

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд» – символ творчого єднання регіонів нашої країни

Протягом тіжня у Сєвєродонецьку на сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру тривав Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд».

У програмі були представлені вистави майже всіх театральних жанрів 12 творчих колективів з Дрогобича, Києва, Львова, Маріуполя, Миколаєва, Сєвєродонецька, Сум, Херсону, Чернігова та Ізраїлю.

Учасники мереж ЄС на київському форумі визначили пріоритети роботи на найближчий рік

Представництво ЄС в Україні провело Перший Форум мереж ЄС у Києві. Під час Форуму відбулася Церемонія нагородження переможців Конкурсу відео та Євровікторини 2018 року. Перед учасниками виступили відомі політики та експерти з євроінтеграції; представники проєвропейських мереж з різних міст з усієї України мали нагоду обговорити спільні плани та проекти на майбутній рік.

Уряд спростив процедуру ліцензування для малих виробників виноробної продукції

3 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження форми декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції, порядку її подання та реєстрації», яка спростить процес отримання ліцензій для малих виробників винопродукції.

Новини ООС: в Луганській області не припиняються мінометні обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 4 рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з 82-мм мінометів та протитанкових гранатометів.

По укріпленнях військовослужбовців Оріхового Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.