Прес-центр5 жовтня 2018, 13:10

Актуальний коментар: військове привітання «Слава Україні» – знаменна подія у прощанні з тоталітарним минулим

Верховна Рада вкотре підтримала ініціативу Президента України Петра Порошенка і запровадила його пропозицію – привітання «Слава Україні» – до Статутів Збройних Сил.

З цього приводу директор Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Олександр Костенко зазначив: «Запропонувавши цей закон, Президент завдав важливого удару в ідеологічній війні. Українська армія матиме власне привітання, так як раніше отримала власну форму, власні назви бойових частин і власні бойові прапори».

Розтягування прийняття закону сталося через те, що крім ЗСУ бажання змінити привітання висловили частини Національної гвардії та СБУ, тому документ потребував внесення змін після першого читання.

«Добре, що народні депутати розуміють важливість остаточного розриву з РФ у Збройних Силах України. Ще краще, що вони домовились замінити радянське звертання «товариш». Вважаю, що офіційне впровадження військового привітання «Слава Україні» – знаменна подія у прощанні з тоталітарним минулим», – додав Олександр Костенко.