Архів новин

02 октября 2018

Луганщина серед лідерів будівництва нових амбулаторій

Про це сьогодні за результатами селекторної наради з регіонами щодо стану будівництва нових амбулаторій заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Наразі наказами Мінрегіону затверджено 512 проектів нового будівництва амбулаторій у всіх регіонах. Це амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря без житла (155 об’єктів), амбулаторії монопрактики на 1-2 лікаря з житлом (152 об’єкти), амбулаторії групової практики на 3-4 лікаря (188 об’єктів), ЦПМСД на 5-7 лікарів (17 об’єктів).

До уваги роботодавців! Оформлення трудових відносин з найманими працівниками

З 5 жовтня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення»  передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

На реформу «Нова українська школа» містам і районам області виділено понад 15 мільйонів, – брифінг

Про впровадження в області реформи «Нова українська школа» на брифінгу для ЗМІ сьогодні доповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Священна місія - Захисник України: від козацької слави до сьогодення і майбутнього

«У цей день українці єднаються у спільній історичній пам’яті про Українське козацтво і вдячності сьогоднішнім захисникам. Маючи свою славетну історію, воюючи за праве діло і рідну землю під покровом Пресвятої Богородиці, ми впевнено рухаємося до перемоги!», - наголошує Юрій Гарбуз.

Юрія Бережного призначено начальником Служби автомобільних доріг у Луганській області

Згідно з наказом в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака від 28.09.2018 (№ 313-К) Юрія Миколайовича Бережного призначено начальником Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Призначення відбулося з погодження Луганської облдержадміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

Луганщина завжди гідно виконувала завдання по комплектуванню Збройних Сил новобранцями. І цього року завдання Головнокомандувача будуть виконані, – Юрій Клименко

Питання організації осіннього призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту були розглянуті під час інструкторсько-методичних зборів, які відбулись в облдержадміністрації на чолі із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком.

Про загальну ситуацію учасників зборів поінформував начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Президент підписав Закон, спрямований на створення додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб'єктів авторського права

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».

Метою Закону є удосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних. Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству і незаконному використанню цих захисних елементів.

Кому необхідно подавати новий пакет документів для призначення субсидії

Після закінчення терміну отримання субсидії з 1 травня 2018 року по 30 вересня 2018 року структурні підрозділи соціального захисту населення самостійно нараховують субсидії на наступний період для сімей, які отримували субсидію в попередньому сезоні, крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а також домогосподарств, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.

Канадська компанія заходить з інвестиціями на Луганщину

Програмою першого дня візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука до Луганської області передбачені огляд ділянки під будівництво сонячної електростанції із залученням канадських інвестицій та ознайомлення з роботою Рубіжанського картонно-тарного комбінату.

Луганська обласна філармонія оголошує конкурс на заміщення вакантних посад

 (м. Сєвєродонецьк, вул. Шевченка, буд.3), відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про культуру» (формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури здійснюється на конкурсній основі) та Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497, оголошує конкурс на заміщення вакантних посад, а саме:

 

Ситуація у смузі відповідальності ОТУ «Північ» контрольована, – Володимир Кравченко

Сьогодні, 2 жовтня, в облдержадміністрації відбулася зустріч Командира ОТУ «Північ» генерал-лейтенанта Володимира Кравченка та Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука за участі заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка.

Глава держави підписав Закон щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлюваної енергетики

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлюваної енергетики».

Законом вдосконалюються окремі норми законодавства для стимулювання розвитку відновлювальної енергетики, зокрема виробництва електричної енергії з енергії вітру.

Реалізація документу сприятиме усуненню адміністративних бар’єрів та підвищенню рівня прозорості законодавства у сфері регулювання містобудівної діяльності та розвитку альтернативної енергетики.

Похилий вік. Оптимізм чи страхи?

На базі Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю відбувся «круглий стіл» на тему «Похилий вік.

Привітання з Міжнародним днем людини похилого віку

З нагоди відзначання Міжнародного дня людини похилого віку та Дня ветерана до підопічних Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю завітали зі святковим концертом гості, а саме аматорські колективи Територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сєвєродонецької і Лисичанської міських рад та Сватівської райдержадміністрації.

Піротехніками на Луганщині вилучено 20 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,6 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах, а також акваторію річки Айдар поблизу с. Денежникове.

Загалом виявлено та вилучено 20 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три мінометні міни і 17 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У 2019 році студенти коледжів та учні закладів профосвіти складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з двох предметів

Учням закладів професійної освіти та студентам вишів, які у 2019 році отримуватимуть атестат про повну загальну середню освіту, потрібно буде проходити державну підсумкову атестацію в формі ЗНО з двох предметів.

Першим буде тестування з української мови і літератури, а другим – математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття).

18 вересня ВООЗ випустила «Глобальний звіт із туберкульозу — 2018»

ВООЗ видає звіт про туберкульоз щороку з 1997 р. Цей випуск опубліковано до зустрічі високо рівня ООН з питань туберкульозу, яка відбудеться 26 вересня у Нью-Йорку. У ньому викладено сучасну оцінку епідемії туберкульозу на глобальному, регіональному та національному рівнях.

Новини ООС: на Луганщині фіксується зменшення кількості ворожих обстрілів

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 4 рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях військовослужбовців поблизу Золотого та Новозванівки Попаснянського району вівся обстріл з протитанкових та автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.