Прес-центр23 жовтня 2018, 12:10

На виставці «Схід-Експо» у Львові Луганщину представлять 26 підприємств, – брифінг

Про проведення виставки підприємств Донецької та Луганської областей «Схід-Експо 2018» у рамках ХІІІ Міжнародного економічного форуму «Львівщина – хаб можливостей» сьогодні на брифінгу для ЗМІ доповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Цей діловий захід за участю провідних підприємств малого та середнього бізнесу Луганської та Донецької областей відбудеться 1-2 листопада у виставковому центрі «Арена Львів».

Міжнародний економічний форум у Львові вважається найважливішою подією року в економічному житті Західної України. Там обговорюватимуть питання реалізації сучасної економічної політики, альтернативної енергетики, відкритості влади. Своїм досвідом мають поділитися українські та іноземні експерти.

Заходи першого дня включатимуть чотири пленарні засідання за участю керівництва центральних органів влади, глави місії МВФ в Україні, відомих економістів та  політологів, представників міжнародних організацій.

Також 1 листопада передбачено проведення тематичної панелі Луганської та Донецької облдержадміністрацій на тему «Схід України що є і що буде» із залученням науковців, експертів та представників міжнародних організацій, бізнес спільноти.

У другий день форуму передбачено проведення тематичних панелей з найбільш актуальних питань розвитку Львівської області.

Людмила Ахтирська зауважила, що «Схід-Експо 2018» – це виставка-презентація успішних представників малого і середнього бізнесу Луганської і Донецької областей, поєднана з можливістю проведення перемовин, пошуку ділових партнерів із Заходу України, Польщі та інших країн ЄС, встановлення нових комерційних відносин.

Нашу область будуть представляти 26 підприємств з виробництва хімічної продукції (лакофарба промисловість), картону та паперу, скловолокна, продукції машинобудування, скляної промисловості, продуктів харчування, панчішно-шкарпеткових виробів та інше.

«Виставка «Схід-Експо 2018» має відкрити для всіх новий Донбас – регіон, який генерує можливості для взаємовигідного ділового співробітництва. Наші підприємці створюють успішні бізнеси в абсолютно різних сферах», – наголосила Людмила Ахтирська.

Тож, відвідувачі виставки дізнаються про історії успіху у бізнесі, інноваційні технології, ознайомляться з новою продукцією від виробників зі Сходу України.

«Схід-Експо 2018» буде проведено Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Урядів США, Польщі та Японії у партнерстві з Луганською та Донецькою облдержадміністраціями, Львівською обласною радою.