Прес-центр4 жовтня 2018, 14:10

Луганчани з інвалідністю долучилися до Всеукраїнського Форуму «Право на життя»

У Києві відбулась значуща для людей з інвалідністю України подія – Всеукраїнський форум «Право на життя».

Захід присвячено 10-річчя підписання Україною Конвенції ООН про права людей з інвалідністю.

Від області у Форумі взяли участь 52 представника недержавних організацій та майже стільки жителів Луганщини, які мають статус ВПО і мешкають в різних областях України; спортсмени Луганського регіонального центру фізичної культури і спорту «Інваспорт».

Більше трьох тисяч громадських активістів та людей з інвалідністю, педагогів, медичних працівників, просто небайдужих людей приїхали з різних куточків України.

Директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова зазначила, що метою даного заходу є руйнація бар’єрів, що існують у суспільстві по відношенню до людей з інвалідністю, та виконання положень Конвенції ООН про права людей з інвалідністю в Україні на різних рівнях.

«У цей день, незважаючи на похмуру погоду та дощ, люди йшли Хрещатиком, де наприкінці ходи на учасників чекала символічна стіна, яка відділяє людей з інвалідністю від суспільства. Декілька учасників Форуму, які мають різні нозології інвалідності, її символічно розібрали, подолали, саме так, як мріє кожна людина, що має потребу бути рівним у своїй громаді. У такий спосіб вони спробували донести головний меседж заходу – подолати стіну між людьми з інвалідністю та соціумом», – розповіла Тетяна Баранцова.

Крім цього, в рамках Форуму, представники обласного центру «Інваспорт» долучились до наради зі спортсменами та тренерами національної збірної  команди України з видів спорту осіб з інвалідністю.

Під час наради обговорювались питання запобігання допінгу у спорті, підготовки спортсменів до Паралімпійських і Дефлімпійських ігор та 10-річчя підписання Україною Конвенції ООН про права людей з інвалідністю.

Сприяння та участь у заході надано Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, Луганським регіональним центром з фізичної культури і спорту «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.