Прес-центр29 жовтня 2018, 15:10

Енергетична та екологічна безпека на контролі керівництва облдержадміністрації

Сьогодні, 29 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, комунальних і промислових підприємств, силових відомств тощо.

Питання порядку денного засідання комісії стосувалися забезпечення стабільної роботи «ЛуТЕС» і сталого проходження опалювального сезону, ліквідації наслідків підтоплення шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону і захисту ліній електропостачання Луганщини.

Юрій Клименко поінформував присутніх про те, що 26 жовтня у Києві відбулась нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, де розглядалися проблемні питання вугільної галузі та погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями. Заступник голови облдержадміністрації привернув увагу голови та членів Уряду до проблем постачання вугілля на ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго».

Наразі, за словами директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергія Шелеста, розглядається можливість комбінування та заміщення твердого палива природним газом на важливому об’єкті електрогенерації – «ЛуТЕС».

В.о. директора ДП «Первомайськвугілля» Олег Водоп’янов повідомив членам комісії про заходи, які вживаються підприємством для прийому шахтних вод з копалень, що знаходяться на тимчасово окупованій території Луганщини, на шахті «Золоте» ДП «Первомайсьвугілля». Він відзначив, що триває відкачка шахтних вод силами п’яти потужних насосів. Притік води за годину сягає 920 м3. Актуальними, за словами представника ДП «Первомайськвугілля», є проект будівництва очисних споруд та забезпечення підприємства другим незалежним енергетичним вводом.

Юрій Клименко доручив управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації підготувати звернення до профільного Міністерства з метою проведення комплексного аналізу води в акваторії Сіверського Дінця.

Після виступу начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимира Мирошниченка щодо обрізки дерев уздовж лінії електропередач було надано протокольне доручення головам райдержадміністрацій області провести до 1 грудня належні заходи на територіях у співпраці з ТОВ «ЛЕО».