Прес-центр21 жовтня 2018, 10:10

На Луганщині відбувся фінал обласного турніру з футболу до Дня захисника України

На футбольному полі в обласному фізкультурному центрі «Олімп» у Кремінній зустрілися дві найсильніші команди: «Скіф» із селища Шульгінка, Старобільського району та «Шахта ім. Мельникова» з Лисичанська.

За грою спостерігав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь. Він зазначив, що хоча це і аматорський турнір, але гра рівня професіоналів. На полі між командами була справжня боротьба.  

Сергій Філь подякував голові федерації футболу Луганської області Ігорю Шопіну за чудову організацію змагання. «Спорт для обласної влади у пріоритеті. Постійні перемоги спортсменів з Луганщини на різних змаганнях доводять, що все не дарма. Та і наша молодь має можливість нормально проводити своє дозвілля», – сказав він.

Наразі в області робиться акцент на реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям» (42 м/22 м).

У минулому році у конкурсі проектів 4 проекту області – майданчики для занять міні-футболом – підтримані Міністерством регіонального розвитку України. До кінця осені в Міловському та Новоайдарському районах, Чмирівській об’єднаній територіальній громаді та смт Станиця Луганська всі ці майданчики будуть введені в експлуатацію. Загальна сума фінансування – 6 мільйонів гривень.

Цього року від міст та районів області для участі в Конкурсі проектів в рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям» подано 11 проектів.

Отже з рахунком 1 – 0 перемогу в матчі здобула команда «Скіф». Перший заступник голови облдержадміністрації вручив переможцям Кубок Федерації Луганської області з футболу 2018 року.