Прес-центр18 жовтня 2018, 17:10

Ольга Лішик бере участь у форумі лідерів в Едмонтоні

Глобальний форум лідерів «Безпечне місто та публічний простір для жінок та дівчат» відбувається цими днями в канадському Едмонтоні. Туди запрошені 250 представників 25 країн світу.

Українська делегація вперше бере участь у такому заході. Луганщину на форумі представляє заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Організатори мають на меті приєднання до глобальної ініціативи і програми безпечне місто і безпечний простір одного з міст Луганської області.

Серед ключових обговорень учасників - впровадження інтегрованих стратегій створення безпечних місць для жінок та дівчат. Одним із завдань заходу є зацікавленість громад існуючими проблемами за цим напрямом.

Актуальною темою форуму також є гендерно-чутливе транспортне забезпечення населених пунктів.

Присутні обговорили наступні аспекти: хто більше користується транспортом і яким саме, які найчастіші місця призначення поїздок (магазини, лікарні, школи, виробництва), чи в безпечному місці знаходяться зупинки, як дитина/жінка може швидко дістатись місця призначення, чи освітлені і обладнані ці місця.

Отримані напрацювання мають дати відповіді для подальшого планування стратегії громади, яка буде включати окремі потреби чоловіків і жінок.

«Вважаю, що гендерні паспорти повинні бути у кожної громади, кампанії, установи як інструмент впровадження якісних змін», - відзначила Ольга Лішик.