Прес-центр19 жовтня 2018, 17:10

Важливо: Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко дав старт будівництву нової телевежі на Луганщині

Луганщина отримала з державного бюджету майже 23,75 млн гривень на будівництво нової 150-метрової телевежі у Попаснянському районі. Відповідну угоду між Луганською обласною державною адміністрацією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підписано сьогодні у Києві.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко дав  старт 70 регіональним проектам. Стартапи розроблені за п’ятьма напрямами: інвестиції, сільський розвиток та розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, а також загальноукраїнська солідарність.

За напрямом загальноукраїнська солідарність переможцем відкритого конкурсу став проект «Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області», який публічно презентував заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У результаті збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни найбільш потужні передавальні станції залишились на непідконтрольній території, як і найбільша в області телевежа. Проблему частково вирішено за рахунок побудови нової 134 метрової вежі у Новоайдарському районі, радіус покриття якої становить 60 км.

«Через особливості рельєфу місцевості Попаснянський район залишився «білою плямою» на інформаційній мапі області. Тому було прийняте рішення про участь у конкурсі проектів регіонального розвитку, в рамках Програми підтримки секторальної політики. Як тільки ми отримали рішення про можливість фінансування проекту, одразу приступили до підготовчого етапу. Сьогодні вже виділена земельна ділянка під будівництво, завершується юридичне оформлення. Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення вже зарезервовано частотний ресурс для нової РТПС, який, зокрема, дозволить використовувати 5-ти кіловатні ФМ-передавачі», – зазначив Юрій Клименко.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко відзначив стратегічне значення проекту для підвищення інформаційної безпеки країни: сигнал нової телевежі буде прийматись майже на всій тимчасово окупованій частині області та високий рівень його підготовки.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин пообіцяв особисто посприяти залученню львівських телерадіомовників для роботи в ефірі Луганщини.