Прес-центр21 липня 2024, 09:07

За два місяці на окупованій Луганщині зареєструвалися 7 тисяч іноземців, до 1 серпня в кожному місті «лнр» повинна з’явитися підзвітна кремлю волонтерська організація, у Невському згорів ще один будинок

«Майже щодня в прифронтовому Невському додаються нові руйнування житлового сектору. Бо росіяни не зменшують вогневий вплив на село. Вчора туди тричі вдарили з «Градів», близько 20 разів застосовували ствольну артилерію, вдвічі більше – безпілотники. Зафіксоване влучання в приватний будинок – він вигорів вщент. На щастя, без постраждалих», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Не менш напружена ситуація і в Макіївці, яка теж потерпає від артилерії і БпЛА противника.

Поблизу цих населених пунктів армія рф щонайменше сім разів намагалася атакувати наші позиції. Також окупанти намагалися прорвати нашу оборону біля Стельмахівки та в Білогорівці.

Сподіваються на «віджате» житло – у так званій «лнр» зростає кількість мігрантів. Лише за останні два місяці їх зареєстрували понад сім тисяч. Це – представники віддалених регіонів росії і громадяни країн Середньої Азії, які не змогли облаштувати життя в рф. Більша частин приїздить із родинами. Сподіваються першочергово отримати нерухомість, яку на окупованій Луганщині поступово відбирають у тих, хто евакуювався.

Із кремля окупаційній владі Луганщини спустити завдання організувати підзвітні волонтерські організації у кожному місті та райцентрі. Тобто, організувати добровольчий рух, який буде добровільно виконувати накази зверху.

Такі центри вже відкрито в Алчевську, Кадіївці, Довжанську. В інших населених пунктах так званої «лнр» в екстреному порядку наказано організувати рух «добробайтерів» до 1 серпня.