Прес-центр13 грудня 2021, 19:12

Ірина Верещук поцікавилась організацією дозвілля юних жителів області

Останнім пунктом першого дня візиту на Луганщину Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук став Сєверодонецький міський Центру дитячої та юнацької творчості.

Звертаючись до колективу Центру, Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила:

«Сьогодні тут я дивлюсь на цих дітей, на ці обличчя, і дуже радію. Бо я бачу там наше майбутнє. Хороше майбутнє. Мирне майбутнє. Напевно нічого так не наближає мир як дитяча творчість. Дуже дякую колективу Центру дитячої та юнацької творчості за те, що попри все труднощі, вони навчають наших дітей творити. Це особливо цінно зараз. Це особливо важливо тут, на Луганщині.»

Віце-прем’єр Ірини Верещук також звернулась до вихованців Сєвероденецького Центру дитячої та юнацької творчості:

«Коли я була у вашому віці, я теж відвідувала подібну позашкільну установу, але на іншому кінці нашої України, у Раві-Руській, на кордоні з Польщею. Я добре пам’ятаю всіх своїх наставників. Коли ви станете дорослими, ви будете дуже тепло згадувати цей Центр та своїх наставників. Те, чому вас тут навчають, допоможе вам стати хорошими людьми».

Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості надає позашкільну освіту юним містянам, залучає дітей та молодь до художньо-естетичного, гуманітарного, соціально-реабілітаційного, спортивного та інших видів діяльності

У гуртках, клубах, студіях та творчих об'єднаннях розвивають і реалізовують свої пізнавальні, спеціальні та творчі здібності 1200 хлопців та дівчат віком від 4-х до 25-ти років. Тридцять педагогічних працівників Центру ведуть 78 різноманітних навчальних груп.

Загалом понад 10 тисяч юних сєвєродончан щороку беруть участь у відкритих конкурсах та змаганнях за ініціативи закладу.

Будівлю та територію навколо Центру суттєво оновлено. Протягом 2016-2021 років відбувся ремонт санвузлів, навчальних кабінетів, ремонт хореографічної зали, кабінету малювання, встановлено огорожу навколо території закладу.

На території закладу побудовано етнокультурний майданчик, на якому встановлена дерев’яна альтанка та проведене озеленення.