Архів новин

30 декабря 2021

На Луганщині проти COVID-19 зроблено 508 868 щеплень

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 508 868 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 564, вакциною «Коронавак» – 152 838, вакциною «Пфайзер» – 206 151, вакциною «Модерна» – 54 385.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 168 щеплень.

Першу дозу вакцин отримали 262 342 особи (39,3 % населення області), дві дози – 246 487 (36,9 %) та додаткову дозу – 39.

Луганська ТЕС технічно готова до переходу на природний газ

Про це зазначено керівництвом теплоелектростанції сьогодні, 30 грудня, під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС.

Коментуючи ситуацію з можливим закінченням запасів вугілля на підприємстві, перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов наголосив, що наразі вжиті всі необхідні заходи, аби надзвичайної ситуації через нестачу цієї сировини у ВП «Луганська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго» не сталося.

Увага! Оголошення

30 грудня відбулись засідання конкурсних комісій з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів на посади генерального директора Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» та головного лікаря Луганського комунального закладу «Обласний центр медико-соціальної експертизи».

У Луганській області терміново перевірять усі лікарні, які використовують централізоване постачання кисню, на предмет безпечної експлуатації обладнання

У зв’язку із трагедією, що сталася 28 грудня у Косівській центральній районній лікарні Івано-Франківської області, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій екстрено розглянули питання недопущення виникнення пожеж в лікувальних закладах, які в своїй діяльності використовують кисень.

Наразі в області 11 закладів охорони здоров’я мають системи  централізованої подачі кисню, у яких використовуються 1041 кисневий балон та 24 кріогенні ємності загальною місткістю 8,621 т.

На рахунки громад надійшло 22,03 млрд гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах

Громади отримали з державного бюджету 22,03 мільярди гривень субвенції для компенсації різниці в тарифах, що спрямовується на погашення заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» України. Це – найважливіша умова Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону, який Уряд виконав повною мірою. Про це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

В Україні вже запровадили додаткову та ревакцинальну (бустерну) дозу вакцин від COVID-19

Яка між ними різниця, хто може отримати додаткову, а хто ревакцинальну дозу, чи впливатимуть вони на термін дії COVID-сертифіката, читайте в інфографіці

Мінагрополітики відкрило дані про 13 млрд гривень державної підтримки за останні три роки

Агросектор показав найвищий рівень зростання за 11 місяців 2021 року в порівнянні з іншими галузями економіки й становить +16,7 %.

«Агросектор продовжує залишатися локомотивом економіки, гарантом стабільної експортної виручки та продовольчої безпеки України та світу, осередком створення десятків тисяч робочих місць та мільярдних наповнень місцевих бюджетів», - каже Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Уряд спростив процедуру перетину КПВВ

29 грудня 2021 року Кабінет Міністрів України за ініціативи Віцепрем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук спростив процес перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя й виїзду з них (КПВВ).

Відтепер вимогу щодо обов’язкового встановлення  мобільного додатка електронного сервісу Вдома при перетині лінії розмежування та адмінмежі, а також самоізоляцію,  пов’язану з Covid-19, – скасували.

Лабораторно підтверджено 86 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померли ще шестеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – вісім, Рубіжне – 14, Сєвєродонецьк – 12, Біловодщина – шість, Білокуракинщина – три, Кремінщина – п’ять, Марківщина – три, Новоайдарщина – шість, Новопсковщина – чотири, Попаснянщина – три, Сватівщина – два, Станиця Луганська – дев’ять, Старобільщина – сім, Троїцьке – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 59 719 випадках.

Одужали – 56 302 (за останню добу – 185), лікуються – 1 215 (246 – стаціонарно, 969 – амбулаторно).

Спецвипуск програми "Діалог" на телеканалі "Донбас онлайн" із головою Луганської облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм (відео)

Про ситуацію на лінії розмежування, темпи вакцинації, кроки на шляху до реінтеграції, розбудову доріг, будівництво залізничної гілки, розвиток інфраструктури, цьогорічні надбання, проєкти на наступний рік.

 

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Перша леді підбила підсумки перехідного періоду реформи шкільного харчування

Перша леді України Олена Зеленська підбила підсумки перехідного періоду з упровадження реформи шкільного харчування, розробку та імплементацію якої було започатковано торік. З 1 січня 2022 року українські школи мають перейти на нові норми харчування.