Архів новин

13 декабря 2021

Прискорений розвиток економіки Донбасу можливий тільки за умови злагодженої спільної роботи місцевої та центральної влади, – Ірина Верещук

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провели спільну нараду із керівниками громад та місцевих органів виконавчої влади.

Ірина Верещук поцікавилась організацією дозвілля юних жителів області

Останнім пунктом першого дня візиту на Луганщину Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук став Сєверодонецький міський Центру дитячої та юнацької творчості.

Звертаючись до колективу Центру, Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила:

Ірина Верещук відвідала сучасну сервісну зону в Шульгинці

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай проінспектували роботу Центру громадської взаємодії «Нове село» Шульгинської сільської ради Старобільського району Луганської області.

Нагадаємо, що бізнесово-соціальний проєкт «Нове село» є ініціативою Президента України Володимира Зеленського, який особисто взяв участь у відкритті об’єкту.

Ірина Верещук: 2022-й стане роком будівництва та реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай завітали до Новоайдару, де взяли участь у церемонії вручення ключів від квартир сім’ям ВПО у будинку для їх тимчасового проживання.

Запрошуємо жителів громад області взяти участь у конкурсі проєктних ініціатив

Міністерство соціальної політики оголосило конкурс проєктних ініціатив «Будуємо країну без бар’єрів разом».

Метою проєкту є виявлення найкращих ініціатив та успішних кейсів, реалізованих у громадах на території України фізичними особами, громадськими та релігійними організаціями, впровадження кращих практик врядування на державному рівні й на місцях через принципи прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права та прав людини.

Із січня тисячу гривень, яку отримають вакциновані громадяни України, можна буде витратити ще й на ліки – нарада у Президента

В Україні повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли вже понад 40% дорослих громадян. У січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати на 1 тис. грн, надану державою кожному українцю, який отримав повний курс щеплень. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Ви врятували життя і здоров’я мільйонів, наше завдання – забезпечити вам гідні умови життя, – Сергій Гайдай на зустрічі з ветеранами-чорнобильцями

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Більше 476 тисяч щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 476 746 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 80 098, вакциною «Коронавак» – 142 258, вакциною «Пфайзер» – 191 712, вакциною «Модерна» – 48 748.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано  1 745  дитини.

Першу дозу вакцин отримали 254 243 особи (38,13 % населення області), дві дози – 222 503 (33,37 %).

Громади та розробники отримали рекомендації щодо створення комплексних планів розвитку територій громад

Відбулася конференція громад «Просторове планування розвитку територій» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), де був представлений перший в Україні досвід з розробки комплексних планів просторового розвитку громад відповідно до нового законодавства.

Проєкти розроблялися на базі Пісочинської та Роганської громад у Харківській області.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Повний курс щеплення вже отримали 40 % дорослих українців

Про це сказав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«За минулий тиждень до лікарень із діагнозом COVID-19 потрапили 15 676 українців, 85 % з них – це ті, хто не отримав бодай одну дозу вакцини проти COVID-19. Вакцинація – це дієвий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Не нехтуйте ним. Зробіть щеплення проти ковід при першій нагоді. Вакцина є в Україні, вона доступна в кабінетах щеплень та в центрах масової вакцинації», – наголосив міністр.

Лабораторно підтверджено чотири нових випадки COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень помер ще один хворий

Усі захворювання виявлені у Лисичанську.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 58 579 випадках.

Одужали – 52 688 (за останню добу – шість), лікуються – 3 804 (439 – стаціонарно, 3 265 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 3 677 дітей віком до 17 років. З них одужали – 3 376.

Рівень захворюваності в області на 100 тисяч населення дорівнює 257 (при пороговому рівні – 75), рівень госпіталізації – 35,5 (при пороговому рівні – 60).

На Луганщині двома дозами щеплено понад 93 відсотки вчителів

Принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 отримали понад 1 млн 143 тис. педагогічних працівників закладів освіти України (95,7 %), а двома дозами вакциновано 88,4 % освітян.

Найбільшу кількість вакцинованих працівників демонструють заклади:

- спеціалізованої освіти – 94,2 %;
- професійної – 91 %;
- загальної середньої – 90,8 %;
- дошкільної – 87,1 %;
- фахової передвищої – 85,4 %;
- вищої – 79,3 %.

Найвищі показники щеплених двома дозами по областях:

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 455 млн гривень єдиного податку

Протягом січня-листопада 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 454,9 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 253,8 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 33,6 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 167,5 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-листопада 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 46,4 млн гривень.