Архів новин

23 декабря 2021

Цьогоріч у повному обсязі погашені борги на 28 підприємствах області майже на 200 мільйонів гривень

Сьогодні відбулося чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Його провів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Під час засідання розглянуто стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та стан виконання протокольних доручень з цих питань за 2021 рік.

В області продовжується процес проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності

Сьогодні, 23 грудня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Романенко у режимі відео-конференцзв’язку відбулось чергове засідання регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться в межах області.

«Сталий соціально-економічний розвиток області та зростання добробуту її населення неможливі без чіткого обліку ресурсів та об’єктів, розташованих в її межах, та вирішення питань з використання, збереження та охорони наявних ресурсів», – зазначила Наталія Романенко.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

Інститути громадянського суспільства підтримають з обласного бюджету

Вчора, 22 грудня, колегія Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації затвердила Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки.

Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій Альбіна Кушелева, співпраця обласної влади та громадськості будуватиметься за принципом: жодних рішень для громадянського суспільства без громадянського суспільства.

Майже півмільйона щеплень від COVID-19 зроблено в області

Вакцинація від COVID-19 на Луганщині здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 497 351 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 81 365, вакциною «Коронавак» – 149 440, вакциною «Пфайзер» – 200 961, вакциною «Модерна» – 51 655.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 2 031 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 259 580 осіб (38,93 % населення області), дві дози – 237 771 (35,66 %).

Катерина Безгинська привітала працівників архівних установ області

Сьогодні, 23 грудня, відбувся обласний урочистий захід з нагоди Дня працівників архівних установ.

Україна вводить ревакцинальну дозу проти COVID-19 для медиків та співробітників будинків інтернатного типу

В Україні запроваджують ревакцинальну дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Вони зможуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози. 

Таке рішення Міністерство охорони здоров’я ухвалило своїм наказом № 2849. Під час розробки наказу враховувались відповідні рекомендації ВООЗ та офіційна позиція Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.  

На Луганщині майже 90 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовано в сімейні форми виховання, – колегія

Під час засідання колегії облдержадміністрації розглядалося питання щодо забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в умовах деінституціалізації.

Спікером виступила начальниця служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Вона зазначила, що протягом року в області надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 162  дітям, з яких вже понад 70 % влаштовано в сімейні форми виховання. Загалом сімейними формами виховання охоплено 88,8 % від загальної кількості таких дітей.

Лабораторно підтверджено 59 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померло ще шестеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – п’ять, Рубіжне – сім, Сєвєродонецьк – 10, Біловодщина – шість, Кремінщина – два, Марківщина – три, Новопсковщина – вісім, Попаснянщина – чотири, Сватівщина – 10, Станиця Луганська – одне, Старобільщина – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 59 384 випадках.

Одужали – 55 720 (за останню добу – 147), лікуються – 1 493 (296 – стаціонарно, 1 197 – амбулаторно).

Цьогоріч на Луганщині встановили цілодобовий моніторинг у екосистемах з дистанційними системами спостереження

Директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації Олександр Чалий на засіданні колегії доповів про вжиття органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування протипожежних заходів протягом пожежонебезпечного періоду 2021 року та організацію роботи місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області в умовах адміністративно-територіальної реформи.

Триває реалізація програми Президента України «єПідтримка»

Нагадаємо, що Президентом України Володимиром Зеленським оголошено Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян.

Постановою Кабінету Міністрів від 09.12.2021 № 1272 затверджено порядок надання допомоги та порядок використання коштів.

Робота пунктів та центрів вакцинації проти COVID-19 на новорічні свята

1 та 2 січня пункти та центри вакцинації населення проти COVID-19 в Україні будуть зачиненими. В інші дні – працюватимуть за звичайним розкладом. Дізнатися графік роботи та записатися на щеплення можна за посиланням: vaccination.covid19.gov.ua/list або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19.

Зазначимо, в Україні створено понад 1400 мобільних бригад, більше ніж 3 500 пунктів щеплень та понад 500 центрів вакцинації.