Архів новин

01 декабря 2021

Катерина Безгинська: забезпечення жителів Луганщини рівним доступом до якісної освіти – першочергове завдання розвитку регіону

У рамках реалізації швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) відбулося засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку освіти Луганської області.

У заході, який проведено Департаментом освіти і науки, взяли участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та у форматі онлайн менеджерка проєкту Валентина Полторак.

Оголошення про продовження попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році

Відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», положень ст. 24¹ Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів традиційний прийом громадян.

Цього разу жителі області зверталися до очільника області з питань, що стосуються матеріальної допомоги на лікування дитини, роботи комунальних служб, підтримка постраждалих від пожеж, а також земельно-майнових відносин.

Майже 443 тисячі щеплень проти COVID-19 зроблено на Луганщині

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено  442 908  щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 79 452, вакциною «Коронавак» – 129 075, вакциною «Пфайзер» – 175 632, вакциною «Модерна» – 44 819.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» вакциновано 1 336 дітей.

Першу дозу вакцин отримали 241 314  осіб, дві дози –201 594 (30,23%  населення області).

На порталі Дія.Бізнес тепер можна дізнатися все про земельну реформу

На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес доступний новий розділ —  «Земельна реформа». Підприємці отримуватимуть усю актуальну інформацію про можливості для розвитку власної справи в сфері земельних відносин.

На сторінці https://business.diia.gov.ua/land-refrom доступна інформація про всі нові можливості для землевласників, фермерів та громад, а також для тих українців, які раніше не мали можливості придбати й розпоряджатися землею.

Сергій Гайдай обговорив гуманітарні питання з координаторкою системи ООН в Україні

В Сєвєродонецьку відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з координаторкою системи ООН в Україні та координаторкою з гуманітарних питань пані Оснат Лубрані.

Під час заходу було акцентовано на основних пріоритетах нового гуманітарного плану реагування на 2022 рік. Це – надання допомоги в надзвичайних ситуаціях, захист населення та загальний розвиток. Також наголошено на важливості співробітництва з місцевою владою.

Людям, які живуть з ВІЛ: як захиститись від COVID-19

Від ризику захворіти на COVID не застрахована жодна людина. Водночас люди, які живуть із вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та ті, хто не приймають антиретровірусну терапію, загалом є вразливими до будь-яких інфекцій, а відповідно й до тих ускладнень, які слідують за хворобою. 

В області діють 22 ЦНАПи, 94 віддалених робочих місця та дев’ять мобільних ЦНАПів

У режимі відеоконференцзв’язку відбулася робоча зустріч під головуванням заступника Міністра цифрової трансформації України Людмили Рабчинської з представниками облдержадміністрацій.

Участь у заході взяв перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

Лабораторно підтверджено 229 нових випадків COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще 14 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 25, Рубіжне – 37, Сєвєродонецьк – 48, Біловодщина – шість, Білокуракинщина – три, Кремінщина – 18, Марківщина – вісім, Міловщина – шість, Новоайдарщина – шість, Новопсковщина – сім, Попаснянщина – 17, Сватівщина – 14, Станиця Луганська – три, Старобільщина – 11, Троїцьк – 20.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 57 301 випадку.

Одужали – 50 315 (за останню добу – 375), лікуються – 4 987 (564 – стаціонарно, 4 423 – амбулаторно).

Піротехніками області вилучено 98 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,8 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 98 вибухонебезпечних предметів. А саме, 34 артилерійських снаряди, 50 мінометних мін, дев’ять гранат та п’ять підривників.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Велике будівництво: відремонтовано дорогу від Євсуга до Біловодська

На дорозі Н-26 завершено ремонт за маршрутом Євсуг – Мілове загальною протяжністю 70 кілометрів. 

Роботи проводилися на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового). Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Ремонт проведено за програмою Президента Зеленського «Велике будівництво».

У поточному році за проєктом виконано влаштування асфальтобетонного покриття, облаштування примикань, з’їздів, укріплення узбіччя, встановлення бар’єрного огородження, автобусних зупинок тощо.