Прес-центр1 грудня 2021, 13:12

В області діють 22 ЦНАПи, 94 віддалених робочих місця та дев’ять мобільних ЦНАПів

У режимі відеоконференцзв’язку відбулася робоча зустріч під головуванням заступника Міністра цифрової трансформації України Людмили Рабчинської з представниками облдержадміністрацій.

Участь у заході взяв перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Ними обговорені питання використання Національної веб-платформи центрів надання адміністративних послуг, ефективного використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг та зміни у звітності моніторингових груп, розгортання проєкту з оцінки якості послуг у центрах надання адміністративних послуг.

Також розглянуто стан підключення ЦНАПів до системи онлайн моніторингу та оцінки якості послуг відповідно до постанови Уряду від 11 серпня 2021 року № 864, перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАПи, та функціонування ЦНАПів у населених пунктах – адміністративних центрах районів.

Приділено увагу стану надання комплексної послуги «єМалятко» в закладах охорони здоров’я, облаштування центрів надання адміністративних послуг позначенням «Центр Дії», виконанню заходів з популяризації Гіду з державних послуг обласними державними адміністраціями.

Зазначено, що структурні підрозділи облдержадміністрації беруть активну участь в реалізації заходів, направлених на розвиток мережі ЦНАПів, покращання якості надання адміністративних послуг та їх доступність до населення громад.

Так, на сьогодні в області створено та діють 22 ЦНАПи, їх 94 віддалених робочих місця та дев’ять мобільних ЦНАПів.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 249 на Луганщині реалізуються три проєкти (у Щастинській, Новоайдарській та Чмирівській територіальній громадах) загальною вартістю понад 6 млн гривень. 

Керівники та працівники ЦНАПів області зареєстровані на «Платформі Центрів Дія» для проходження навчання у сфері надання адміністративних послуг. За цим показником область увійшла до п’ятірки лідерів.

В області з позначенням «Центр. Дія» відкрито та діє ЦНАП Станично-Луганської селищної ВЦА.

Щастинська міська ВЦА, згідно з умовами отриманої державної субвенції на розвиток ЦНАПів, взяла на себе зобов’язання виконати роботи щодо облаштування ЦНАПу у форматі «Центр. Дія». Ще три ЦНАПи (Новопсковської, Нижньотеплівської, Марківської територіальних громад) виявили бажання трансформуватися в «Центр. Дія» та зробили бюджетні запити на наступний рік.