Прес-центр8 грудня 2021, 16:12

Катерина Безгинська привітала волонтерів Червоного Хреста

Святковий захід до Міжнародного дня волонтера відбувся сьогодні, 8 грудня, у Сєвєродонецьку.

У зустрічі взяли участь молодіжні лідери та волонтери Червоного Хреста, члени Загону швидкого реагування Луганської обласної організації, співробітники обласної та міськрайорганізацій Товариства.

Привітала волонтерів заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. За громадську мужність, значний особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність та з нагоди Міжнародного Дня волонтера вона нагородила Листами подяки Луганської обласної державної адміністрації представників міських та районних теруправлінь Товариства Червоного Хреста в Україні.

Також волонтери отримали грамоти Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації. Почесною відзнакою Товариства Червоного Хреста України нагороджено директора Державного комунального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище» Юрія Кузьмінова.

Під час заходу презентовано досягнення волонтерів Червоного Хреста за 2021 рік. Діти привітали присутніх музичними виступами.

Довідково: в обласній організації налічується 218 волонтерів Червоного Хреста, які працюють з різних напрямків діяльності. Вони допомагають на КПВВ «Станиця Луганська», проводять навчання з надання першої допомоги, інформаційні сесії по всій області з безпечної поведінки та підвищення обізнаності про ризики мін та вибухонебезпечних залишків війни. Патронажні сестри щомісячно надають допомогу особам похилого віку, інструктори працюють в напрямку психосоціальної підтримки населення. 3 мобільні медичні бригади працювали на лінії розмежування в  Луганській області та багато іншого.