Прес-центр21 грудня 2021, 14:12

Мінреінтеграції втручатиметься у проблемні випадки на об’єктах критичної інфраструктури області, – Сергій Гайдай

На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 21 грудня.

Про стан та перспективи роботи паливно-енергетичного комплексу Луганщини під час заходу доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він, насамперед, зазначив, що відповідним структурним підрозділом організовано щоденний аналіз роботи паливно-енергетичного комплексу області – стану споживання електроенергії, природного газу, видобутку вугілля тощо. Крім того, перебувають на контролі питання, пов’язані з функціонуванням електро- та газопостачальних підприємств в осінньо-зимовий період.

Спікер акцентував, що для сталого електропостачання вживаються всі можливі заходи. Так, неодноразово досягалися домовленості щодо не відключення шахт.

«У тих випадках, коли вирішення проблем на об’єктах критичної інфраструктури потребуватиме втручання центральних органів влади, ми долучатимемо Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про що є особиста домовленість з його керівницею. Це, зокрема, стосується сталого функціонування Луганської ТЕС та Попаснянського районного водоканалу», – зазначив Сергій Гайдай.

На апаратній нараді також поінформовано, що за 10 місяців 2021 року вугільними підприємствами області видобуто 219,3 тис. тонн вугілля. Обсяг реалізованої товарної продукції в діючих цінах (без ПДВ) складає 240,1 млн гривень.

Генеруючими потужностями області вироблено 1956,7 млн кВт∙год електроенергії. Сумарний обсяг поставленої споживачам електроенергії за вищеназваний період склав 1317,4 млн кВт∙год.

Газодобувними підприємствами видобуто 106,6 млн м3 природного газу, спожито – 282,3 млн м3.