Прес-центр29 грудня 2021, 11:12

Три громади Луганщини за підтримки ПРООН отримали ключі від автомобілів для організації мобільної соціальної служби з обслуговування на дому одиноких непрацездатних громадян, паліативної та натуральної допомоги

Участь в урочистій церемонії взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Сьогодні ми в черговий раз отримуємо допомогу від наших постійних міжнародних партнерів та обговорюємо амбітні плани на майбутнє, і я сподіваюсь, що обов’язково їх реалізуємо. Вся допомога спрямована на покращення сервісних умов для людей, які знаходяться на лінії розмежування. Нажаль, війна внесла жахливі коригування в життя цивільних людей, це і погана інфраструктура, і відсутність ЦНАПів поблизу населених пунктів. Ми бачимо, як важко соціальним працівникам дістатись до людей. Але в кожному з цих питань наші міжнародні партнери не залишають нас сам на сам із проблемами, допомагають у будь-якому з необхідних напрямків, і це дуже вчасно та вкрай важливо для Луганщини. Тому я знову дякую Вам. Це – чудовий подарунок до Нового року», – сказав очільник області.

Координаторка компонента «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Олена Рудич зазначила: «Нам дуже приємно зробити такий подарунок громадам. Ми сподіваємося, що ці експериментальні соціальні автомобілі будуть гарно працювати для підтримки громадян». Вона подякувала за підтримку діяльності Програми на території Луганської області та запевнила, що допомога буде надаватися й надалі.

Ключі від автомобілів отримали керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка, керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов та голова Троїцької селищної ради Демид Палагно.

В кожному з автомобілів можуть переміщатися до шести спеціалістів. У транспорті є інструменти для господарської діяльності, медична апаратура тощо – все, що потрібно для надання послуг першої необхідності людям похилого віку, які проживають у найвіддаленіших населених пунктах області.

Вартість одного автомобіля з обладнанням – близько 35 тисяч доларів. Два автомобілі закуплено за фінансової підтримки Європейського союзу, один – за допомоги Уряду Канади.