Прес-центр21 грудня 2021, 15:12

За останні два місяці загальна сума заборгованості із зарплати в області зменшена на 61 мільйон гривень

Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань заборгованості із заробітної плати.

Захід проведено під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко.

Також у засіданні взяв участь заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра. Від Луганської облдержадміністрації – перший заступник голови Олексій Смирнов.

Він наголосив, що обласною владою проводиться постійна робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати, що призводить до зменшення суми боргів.

Так, з початку року проведено вісім засідань обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та соціальних виплат. У містах та районах – 22 засідання відповідних комісій.

Наразі сума боргу по підприємствам області становить 80,5 млн гривень. Серед них: два державні підприємства (35,8 млн гривень), п’ять комунальних (4 млн гривень), сім – інші підприємства (40,7 млн гривень).

Упродовж листопада-грудня 2021 року загальна сума боргу зменшена на 61 млн гривень.

Варто зазначити, що звернення облдержадміністрації до Уряду України пришвидшили виділення коштів за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

Облдержадміністрацією також запроваджено систематичний моніторинг своєчасності і повноти виплати заробітної плати працівникам, зайнятим у різних видах економічної діяльності області.