Прес-центр23 липня 2024, 16:07

Артему Лисогору доповіли про літнє оздоровлення та підготовку до осінньо-зимового періоду

Хід літньої оздоровчої кампанії та підготовка до осінньо-зимового періоду стали основними питаннями для розгляду на апаратній нараді начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук, наразі громадами області обліковано 3515 дітей, які будуть оздоровлені цього літа, з них 2649 вже отримали такі послуги.

Місцевими військовими адміністраціями укладено 49 догорів щодо організації відпочинку дітей на загальну суму 22,1 млн грн.

Крім того, територіальними громадами при гуманітарних хабах організовано «літні табори», які вже прийняли понад 1700 дітей.

Рубіжанською громадою передбачено 11,0 млн грн фінансової допомоги на  оздоровлення та відпочинок 1100 дітей.

Для 798 вже придбані путівки на майже 8,0 млн грн. Діти проходять оздоровлення у Закарпатській, Івано-Франківській та Київській (МДЦ «Артек») областях, а також за кордоном.

20 маленьких луганчан поїхали на відпочинок у Харитативний дитячий табір Релігійної Місії Карітас-Спес «Дитяче селище» (Івано-Франківська область). 26 дітей з інвалідністю – до Житомирської області в рамках проекту «Крок вперед» Карітас-Спес Україна.

36 дітей та 34 мами поїхали на відпочинок до Іспанії.

У ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ України санаторно-курортне лікування пройшли 35 дітей.

Діти – підопічні обласних закладів – також забезпечені послугами із оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету та приймаючої сторони.

37 вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи перебувають в Австрії.

Також 10 учнів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою беруть участь у щорічному міжнародному таборі «Жальгіріс 2024» (Литовська Республіка) за ініціативи почесного консула Литовської Республіки у Луганській області Робертаса Габуласа та спілки стрільців Литви в Україні.

15 вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2 знаходяться за кордоном у м. Прейстранек Республіки Словенія. 28 дітей з інвалідністю з числа клієнтів Луганського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» вже оздоровлені в рамках роботи літньої інклюзивної терапевтичної групи «Світ творчості та знань» у місті Рівне на базі хабу Кремінської МВА.

За державною програмою оздоровлення діти Луганської області отримали 65 путівок до МДЦ «Артек».

Очільник Луганщини подякував керівникам громад за активну роботу та доручив розширити співпрацю із міжнародними  організаціями за цим напрямом.

У зв’язку зі складною ситуацією в енергетичному комплексі, ретельну увагу було приділено питанню забезпечення гуманітарних хабів та релокованих закладів Луганської області джерелами резервного живлення.

Як зазначив директор Департаменту комунального господарства ОВА Віталій Сурай, натепер усі 36 центрів підтримки цивільного населення забезпечені генераторами та необхідним запасом пального.

За інформацією місцевих адміністрацій, генераторами також забезпечено 69 функціонуючих підприємств. Громадами сформований резерв автономних джерел енергопостачання та паливно-мастильних матеріалів до них.