Прес-центр23 липня 2024, 12:07

Підняли олімпійський прапор  на знак підтримки спортсменів з Луганщини на ХХХIII Олімпійських іграх 

Луганщина разом зі всією країною долучилась до привітання та символічної церемонії підняття олімпійського прапору, якою понад 30 років проводжають на змагання наших спортсменів.

На знак підтримки голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор разом з головою Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України – Віктором Острєцовим урочисто здійняли олімпійський прапор біля будівлі, де тимчасово розміщується облдержадміністрація. 

Цьогоріч у складі збірної команди України четверо наших спортсменів – Анна Письменська та Олег Колодій - стрибки у воду, Радомир Стельмах - спортивна гімнастика та Арсеній Батагов - футбол.

«Олімпійські ігри – це найвища мета кар’єри спортсмена. На цьому складному шляху для кожного вкрай необхідна підтримка. Сьогодні наших представників позбавили дому, тренувальних баз, на яких вони здобували перші досягнення. Але попри ці складні умови, наші спортсмени зможуть показати всьому світові свої надзусилля та сталеву витримку. А після Перемоги над країною, яка навіть не має права нести свій стяг на Олімпіаді, на Луганщину чекатиме ще багато нових спортивних висот», - сказав Артем Лисогор та побажав успіхів учасникам змагань. 

Серед українських олімпійців луганські атлети, які завжди демонстрували високу майстерність та наполегливість, займали і будуть займати гідне місце. 86 спортсменів з Луганщини приймали участь в олімпійських іграх, де здобули 49 нагород, 16 з яких - золоті. Ці досягнення - результат роботи сотень людей, що об’єднують зусилля для перемог наших спортсменів. 

Так, за особистий внесок у розвиток олімпійського руху нагороджено Почесною відзнакою «За розвиток регіону» голову Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України – Віктора Острєцова, та Грамотою і Подяками чотирьох представників спортивної спільноти області. 

Церемонія підняття олімпійського прапору стала символом єдності, миру та надії на майбутні перемоги.

На жаль, росіяни забрали життя шістьох представників спортивної родини Луганщини. Вони мали усі шанси представляти Україну на міжнародній арені, але обрали інший шлях і стали на захист Батьківщини. Пам’ять Темура Юлдашева, Олександра Пєлішенка, Андрія Лифара, Андрія Ширшикова, Максима Таранухи, Дмитра Носачьова та усіх загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.