Прес-центр23 липня 2024, 10:07

Понад дві тисячі консультацій, дитячий табір та читацький клуб: Артем Лисогор відвідав хаб Нижньодуванської СВА у столиці

 

Цей гуманітарний штаб обслуговує більше трьох тисяч ВПО у місті Києві. Від початку 2024 року було видано понад шість тисяч продуктових та гігієнічних наборів від облдержадміністрації, міжнародних партнерів та благодійних організацій.

Крім цього, на базі хабу функціонує розширена мережа різноманітних послуг для переселенців. За півроку було надано більше тисячі послуг сімейними лікарями, а також більше 50 – психологами та психіатром. Проведено 342 консультації працівниками Луганського обласного центру зайнятості, 538 адміністративних послуг надали представники ЦНАПу. У телефонному режимі надано майже 2500 відповідей на звернення громадян.

18 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб змогли відпочити та оздоровитися. Протягом двох тижнів для них діяв «Літній дитячий табір організованого дозвілля».

На постійній основі у хабі функціонує читацький клуб, в рамках якого проводять історичні дискусії, літературні читання, зустрічі з митцями.

Організовують та проводять для внутрішньо переміщених осіб Луганщини екскурсії, майстер-класи, працює клуб людей похилого віку, дитячий простір для творчих занять.

Нижньодуванської СВА співпрацює з Дарницькою райдержадміністрацією у м. Києві. Так вдалося досягти домовленостей про надання додаткового приміщення для розширення функцій і діяльності хабу.