Архів новин

15 ноября 2022

Чи можна отримувати допомогу ВПО на новонароджену дитину

Якщо ви – переселенець, перемістилися після 24 лютого 2022 року з населеного пункту в районі воєнних (бойових) дій, окупації, оточення й оформили довідку ВПО, то маєте повне право на таку саму довідку й для новонародженого малюка. На її основі подавайте заяву про виплату допомоги на проживання для своєї дитини.

Розмір допомоги на дитину становить 3000 гривень на місяць. Виплати надаються незалежно від того, чи працевлаштовані повнолітні члени сім’ї, чи є у родини будь-які доходи, депозити, рухоме або нерухоме майно.
 

Платформа єДопомога вдосконалює свою роботу та верифікує заявки разом з ID.GOV.UA

На платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua) благодійники на свій розсуд обирають, кому допомогти, та мають бути впевненими, що підтримають дійсно тих людей, які залишились у скрутному становищі.

Відтепер на платформі єДопомога особа, яка постраждала від російської агресії та хоче залишити заявку, має можливість пройти верифікацію та підтвердити свою особистість за допомогою ID.GOV.UA.

Людина, яка пройшла верифікацію, має більше шансів бути обраною благодійником.

Шість нагород привезли наші кікбоксери зі світових змагань

Днями у Туреччині завершився чемпіонат світу з кікбоксингу - ISKA World Martial Arts Championships 2022.

До змагань долучились представники нашої області - спортсмени Школи гун-фу «Дракон і Тигр» із Сєвєродонецька.

Наші спортсмени вибороли шість нагород. Так, втретє володарем титулу чемпіона світу став 16-річний Ростислав Середа. У його активі одне золото, одне срібло та дві бронзи.
Дві бронзи світових змагань виборов 13-річний Матвій Шевчун.

У Сєвєродонецькій лікарні в Дніпрі можна безоплатно зробити УЗД, аудіометрію, плантографію, кольпоскопію, обстеження зору

КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради зараз працює у м. Дніпро за адресою вул. Бригадна, 11 (район ТРЦ «Нагорка»).

Там приймають терапевт, педіатр, хірург, хірург дитячий, окуліст, невропатолог, невропатолог дитячий, кардіолог, кардіоревматолог дитячий, гінеколог, онкогінеколог, ендокринолог, інфекціоніст, ортопед-травматолог, отоларинголог дитячий.

У медзакладі за програмою медичних гарантій безоплатно проводять УЗД, аудіометрію, плантографію, кольпоскопію, обстеження зору на сучасному обладнанні (авторефрактометрія, периметрія та ін.).

Оперативна інформація станом на ранок 15.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті шістдесят п’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках, продовжують обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Водночас, ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.