Архів новин

25 ноября 2022

Ще 50 000 українців можуть отримати грошову допомогу завдяки співпраці Мінсоцполітики з Норвезькою радою у справах біженців

Мінсоцполітики в рамках укладеного меморандуму з Норвезькою радою у справах біженців передало список заяв для виплати грошової допомоги 50 000 українцям, які подали заявку на платформі єДопомога.

За запитом міжнародної організації до списку включені заяви людей, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях. Це вже другий список, наданий Норвезькій раді у справах біженців.

Звертаємо увагу, що після передачі списків на виплату міжнародні організації проводять додаткову перевірку щодо дедублікації виплат.

У гуманітарному хабі у Вінниці для дітей молодшого шкільного віку проходять заняття із психосоціальної підтримки

У гуманітарному штабі Рубіжанської міської військової адміністрації у Вінниці відбулися чергові заняття з психосоціальної підтримки дітей молодшого шкільного віку, які перемістилися до Вінниччини з Луганської області.

Це вже четверта зустріч маленьких луганчан з волонтерами та співробітниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які проводять заняття.

Під час занять діти комунікують між собою у групі у форматі рухливої гри, а також виконують творчі завдання.

На Франківщині реалізують проєкт з надання комплексної підтримки ВПО старше 60 років – їх відвідуватимуть на дому

Наразі в Івано-Франківській області розпочинається реалізація ініціативи HelpAge International, що передбачає надання комплексної допомоги переселенцям поважного віку (60+ років).

Для проєкту обрані три пілотні території – Верховинський, Косівський та Коломийський райони області.

Комплексна допомога буде включати відвідування двічі на місяць переселенців обраної цільової групи задля моніторингу їх потреб у соціальних послугах, гуманітарній допомозі, засобах реабілітації, в гострих випадках – грошовій допомозі тощо.
 

Переселенців з Луганщини в Чернівцях щосереди консультують з питань зайнятості

Жителям Луганської області, які переїхали на Буковину через бойові дії, фахівці Луганського обласного центру зайнятості розпочали надавати допомогу у працевлаштуванні в гуманітарному хабі.

Консультації проводитимуться щосереди з 10:00 до 13:00 за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 7.

Оперативна інформація станом на ранок 25.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті сімдесят п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Діброва Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

Сергій Гайдай проаналізував шляхи допомоги переселенцям із очільником Хмельниччини

Перебуваючи у Хмельницькій області, очільник Луганщини Сергій Гайдай сьогодні, 24 листопада, зустрівся із начальником місцевої обласної військової адміністрації Сергієм Гамалієм.

Вони проговорили шляхи вирішення питань соціального захисту та надання допомоги для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, які проживають на території Хмельницької області.

Слід зазначити, що зараз на Хмельниччині проживає близько 100 тисяч переміщених осіб, серед яких орієнтовно 8 тисяч луганчан.

Сергій Гайдай перевірив, як допомагають нашим переселенцям в Тернополі

Сьогодні Тернопільщину відвідав начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Поки наші захисники боронять країну, Тернопільщина, як й інші регіони, стала надійною опорою для луганчан. Область приймає наших громадян, які змушені були залишити свої домівки. Вдячен тернополянам за це", - зазначив він, звертаючись до колеги - Володимира Труша.

Як отримати допомогу за електронним лікарняним?

У цьому році українці вже отримали понад 13 мільярдів гривень лікарняних і декретних допомог від Фонду соціального страхування України. Виплати отримали більше 2 мільйонів працівників.
Як отримати допомогу від Фонду за електронним лікарняним?

Як отримати «Доступні ліки» та які лікарські засоби безоплатні в лікарнях? Розкажуть відкриті дані

В Україні діє декілька медичних програм відшкодування вартості ліків українцям. Швидко та зручно знаходьте безоплатні ліки чи аналоги дорогих засобів.

Для цього розроблено спеціальний інструмент на основі Open Data, який допоможе дізнатися:
- де знайти, які ліки підпадають під реімбурсацію;
- чи має потрібний препарат аналоги із таким самим складом;
- про сервіси, які допоможуть вирішити низку питань, що стосуються сфери охорони здоров’я.

Сергій Гайдай перевірив роботу гуманітарного штабу для переселенців з Луганщини у Хмельницькому

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай проінспектував роботу гуманітарного штабу Гірської громади, який від 31 серпня працює у Хмельницькому.

За цей час реєстрацію та опитування щодо першочергових потреб тут пройшли понад півтори тисячі переселенців з Луганщини.

Майже півтисячі вже отримали необхідну гуманітарну допомогу та соціальну підтримку.

На зустріч із Сергієм Володимировичем прийшла, зокрема, наша землячка, яка принципово наполягає, щоб місцем народження її малюка була зазначена Луганщина.

Понад 2 тонни гуманітарної допомоги доставили патрульні поліцейські у звільнені села Луганщини

Завдяки спільним зусиллям та злагодженій роботі патрульних Луганської області та Луганської обласної військової адміністрації вдалось розпочати доставку гуманітарної допомоги у звільнені населені пункти Луганщини.

Попри небезпеку постійних обстрілів, вже понад дві тонни гуманітарного вантажу вдалось доставити та роздати людям.
 

Урядом подовжено виконання АТ "Укрпошта" функцій з виплати і доставки пенсій та грошової допомоги

На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2022 року № 1305 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 року № 277“.

Нормативним актом передбачено, що конкурс для вибору операторів поштового зв’язку для виплати і доставки пенсій та грошової допомоги буде проведено Пенсійним фондом України протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

На Полтавщині жителі Луганської області отримали ковдри, постільну білизну, лампи на сонячних батареях

Щоб якнайшвидше допомогти людям напередодні зими, представники хабу Гірської міської військово-цивільної адміністрації звернулися до Полтавського центру «Проліска».

Після ретельного моніторингу потреб переселенців, вони виявили гостру необхідність в теплих ковдрах, термосах та лампах на сонячних батареях.

Ці речі, а також подушки, постільна білизна, термоси видають нашим переселенцям в Полтаві за підтримки UNHCR Ukraine - Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Майже 3300 продуктових наборів надіслано і видано луганським переселенцям штабами Попаснянської громади на цьому тижні

Зокрема, співробітниками хабу, який розташований в Черкасах, через відділення АТ «Укрпошта» відправлено жителям Луганщини 3 110 продуктових наборів.

Крім того, у Новомосковську, що на Дніпропетровщині, нашим переселенцям видано 185 наборів гуманітарної допомоги.

Дитячі підгузки отримали сім родин, дорослі – три особи. Мешканцям Попаснянської міської територіальної громади надіслано 14 посилок з дитячими підгузками.
 

Для допомоги переселенцям в працевлаштуванні Луганським обласним центром зайнятості створена спеціальна електронна анкета

У 14 штабах, що розташовані в 10 містах України, переселенців з Луганщини приймають фахівці обласної служби зайнятості.

Здебільшого вони надають інформацію про наявні вакансії, реєстрацію та перебування на обліку в службі зайнятості, виплати допомоги по безробіттю та як звільнитися з останнього місця роботи онлайн.

Частинка Старобільська з'явилася в Ужгороді

«Любов варта всього». Слова, які ми закарбовуємо в серці. А ще на стінах.

Старобільський мурал тепер офіційно отримав нове життя в Ужгороді. Його можна знайти на фасаді Закарпатської Обласної Універсальної Наукової Бібліотеки ім.Ф.Потушняка.
Мурал у Старобільську знищили окупанти. Ініціатор стінопису – Сергій Летучий. Він – ідейний засновник мистецького об’єднання «Bet On Art», яке розфарбовувало сірі стіни в яскраві мурали на Луганщині, а тепер розфарбувало й мурал в Ужгороді.

Дякуємо всім причетним!

Три підстави для перерахунку пенсій у грудні

Із 1 грудня буде проведено перерахунки пенсій у зв’язку з:

У Богданівці переселенцям з Луганщини розпочали видавати паливні брикети

Завдяки співпраці Гірської міської військово-цивільної адміністрації та благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Донецьк» у селі Богданівка Дніпропетровської області розпочали видачу паливних брикетів внутрішньо переміщеним особам з числа уразливих категорій, які проживають у негазифікованих будинках.

Цього тижня їх вже отримали 5 домогосподарств, ще близько 30 нададуть до кінця місяця.

Більш детальну інформацію про роботу благодійного фонду можна отримати на «гарячих» лініях за номерами телефону: +380 98 665 73 88, +380 95 459 55 20.
 

МОН як альтернативу ЗНО розглядає проведення у 2023 році удосконаленого НМТ

Міністерство освіти і науки ініціювало підготовку спеціального законопроекту, який дозволить проводити НМТ у 2023 році.

Національний мультипредметний тест є різновидом зовнішнього незалежного оцінювання, який проводиться в тимчасових екзаменаційних центрах у комп’ютерному форматі та охоплює питання з декількох предметів.

НМТ став головною новацією та однією з передумов успішної вступної кампанії 2022 року в умовах воєнного стану.
Планується, що у 2023 році НМТ міститиме обов’язковий та додатковий блоки.