Архів новин

20 ноября 2022

Кого враховують до складу домогосподарства при призначенні житлової субсидії

Право на отримання житлової субсидії мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, що проживають у житлових приміщеннях.

Житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

Українські консули за кордоном зможуть видавати дублікати свідоцтв про народження

Розроблено проєкт постанови, згідно з якою закордонні дипломатичні та консульські установи України матимуть повноваження реєстратора Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Вказана ініціатива МЗС надасть можливість консулам України за кордоном видавати дублікати свідоцтв про народження колишнім жителям тимчасово окупованих територій, які перебувають за межами країни.

Дітям-сиротам війни надається щомісячна грошова допомога 5000 гривень - як її оформити

Програма підтримки українських дітей до 18 років, які через війну втратили одного чи обох батьків, пропонується Фондом імені блаженного священномученика Климентія Шептицького.

Фонд було створено за спільної ініціативи урядів України та Польщі.

Одна з програм Фонду Шептицького полягає в підтримці неповнолітніх дітей, які внаслідок війни втратили одного чи обох батьків. Дітям виплачується 5000 гривень щомісячно.
Першим місяцем виплат вважається той, коли була подана заявка на допомогу.

Із 1 грудня житлові субсидії та пільги призначатимуть органи Пенсійного фонду України

Пенсійний фонд України у жовтні та листопаді виплатив українцям субсидії за вересень та жовтень, які були призначені органами соціального захисту населення.

Починаючи з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде не лише виплачувати, а й призначати житлові субсидії та пільги: тобто громадяни, які витрачають на оплату комунальних послуг більше, ніж 15% сукупного місячного доходу домогосподарства, з 1 грудня для призначення субсидії мають звертатися до органів Пенсійного фонду України.

У Черкасах працює переміщений з Попасної Центр надання соціальних послуг

Працівники КЗ «Центр надання соціальних послуг» проводять соціальну роботу та надають послуги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Більше 1000 переселенців з Луганщини на цьому тижні отримали допомогу у штабах Гірської громади

Так, відвідувачам Полтавського штабу надані продукти харчування, одяг, дитячі підгузки та набори для облаштування побуту в рамках співпраці Гірської міської військово-цивільної адміністрації з гуманітарним центром Проліска-Полтава, за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Жителі Луганщини на Полтавщині мали змогу отримати й консультації від юристів системи безоплатної правової допомоги та ВБФ «Горєніє».

З Днем працівників сільського господарства України

Шановні друзі, колеги, працівники аграрної галузі України!

За мирних часів своєю працею ви створювали потужний ресурс для розвитку та процвітання нашої країни.

Оперативна інформація станом на ранок 20.11.2022 щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася двісті сімдесята доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник продовжує збройну агресію проти нашої держави та не припиняє завдавати ударів по об’єктах промисловості. Зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони, здійснює обладнання в інженерному відношенні лінії оборони. На окремих напрямках продовжує вести наступальні дії.