Архів новин

03 января 2023

Уряд затвердив план невідкладних заходів з відновлення деокупованих територій

Уряд схвалив План дій органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування з відновлення деокупованих територій. План розроблений Міністерством реінтеграції за дорученням Прем’єр-міністра України.

Зазначений план дій є результатом роботи Координаційного штабу з питань деокупованих територій. Він включає 131 захід з відновлення життєдіяльності звільнених населених пунктів.

Чи можуть відмовити у призначенні субсидії усно

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», якщо орган Пенсійного фонду України, який призначає житлову субсидію, ухвалив рішення про відмову в її призначенні, то він повинен повідомити про це заявника, який звертався за допомогою, протягом трьох календарних днів з дня прийняття такого рішення.

Із 1 січня уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України

Це передбачено Законом України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, постановою Кабінету Міністрів України від 02.12. 2022 № 1350 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.