Архів новин

21 января 2023

Хто може розраховувати на страхові виплати з відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання

Згідно зі статтею 1 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" у новій редакції, яка набула чинності 1 січня 2023 року, страхові виплати з відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання здійснюються особам, які є застрахованими у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Протягом тижня майже 1000 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

У хабі на Хмельниччині відвідувачі забезпечувалися продуктовими наборами та дитячими памперсами, а дітки отримували подарунки.

За потреби надавалися психологічна допомога від громадських організацій «Світ у барвах» та «Ла Страда – Україна» і юридичні консультації від спеціалістів благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

У Богданівскому штабі переміщені луганчани отримували продукти харчування.

У Корсунь-Шевченківському надавалися консультації із загальних, соціальних та юридичних питань.

Інформаційна безпека для родин військовополонених: що потрібно пам’ятати

Національне інформаційне бюро при Мінреінтеграції нагадує, що дані військових, які ймовірно перебувають у полоні, слід повідомляти виключно українським профільним інституціям.

Заповнення анкет, отриманих зі смс-повідомлень чи інших неофіційних розсилок, навпаки може завадити звільненню оборонців з полону.

Таким чином ворог може збирати персональні дані полонених і їхніх рідних.

Сєвєродонецька громада отримала мобільний офіс для надання адмінпослуг на деокупованих територіях

Комплект портативної техніки «Мобільний офіс» вручено координатором з цифровізації регіонів EGAP для надання адмінпослуг на деокупованих територіях громади.

«Мобільний офіс» - це портативне робоче місце, яке обладнано ноутбуком, портативним сканером і бездротовим принтером, приладами для зчитування та для доступу до Інтернету, всім необхідним ліцензійним програмним забезпеченням, бездротовою камерою та power bank (який має автономність до 8 годин) тощо.

Уряд дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу

Уряд дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну у міжнародних поштових відправленнях.

Ця новація спрямована на те, щоб допомагати українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій і росії.

Ухвалене Кабінетом Міністрів рішення розроблене за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду українців з ТОТ через територію третіх країн в Україну. Його очолює Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

НМТ у 2023 році відбуватиметься в один день, реєстрація відкриється у квітні, основна сесія – в червні

Тестування триватиме 180 хвилин, отже, на кожний і блок відведено по 60 хвилин. Учасники зможуть самостійно розподіляти свій час. Тож ті з них, хто швидше виконає завдання з української мови або математики, зможе довше попрацювати над блоком з предмета на вибір.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник отримає інформацію про кількість тестових балів за кожний блок. Для конкурсного відбору будуть використовувати результати виконання кожного блоку, переведені в шкалу 100–200 балів.

Щовівторка у Рівному ВПО-луганчан прийматиме юрист

У графік роботи координаційного центру підтримки ВПО Луганської області в м. Рівне додано ще одного спеціаліста.

Тепер щовівторка, з 9:00 до 13:00, безкоштовну правову допомогу переселенцям надаватиме юрист від БФ «Право на захист».

Нагадуємо, що в інші дні внутрішньо переміщені особи можуть отримати тут психологічну допомогу, роз’яснення з питань соціальних та адміністративних послуг, проконсультуватися у фахівця центру зайнятості та лікаря.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Уряд спростив процедуру звернення ветеранів до органів Пенсійного фонду України для оформлення пільг

На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 17.01.2023 № 37 "Про внесення змін до пункту 5 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги".

Мешканців ТОТ примушують видаляти додаток держбанку: як відновити

На тимчасово окупованих територіях окупанти вимагають від українських громадян видаляти додатки держбанків зі своїх мобільних телефонів, зокрема Ощадбанку.

В Ощадбанку наголошують, що в такому разі мобільний застосунок дуже просто відновити. Складнощі можуть виникнути лише тоді, коли клієнт не має доступу до свого фінансового телефонного номера.