Архів новин

27 января 2023

Хто має право на призначення дострокової пенсії за віком у зв'язку з розірванням трудового договору

Право на призначення дострокової пенсії за віком у зв’язку із розірванням трудового договору передбачено частиною 6 статті 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Відповідно до цієї норми, такою можливістю можуть скористатися особи, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату працівників.

27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Цей день є нагадуванням того, наскільки жорстокими та людиноненавистницькими є тоталітарні режими. Пекельний біль завданий українцям комуністами під час Голодомору, сталінських репресій, а євреям під час Голокосту, споріднює дві зовсім не схожі одна на одну нації.

Шлях, який здолали наші народи на шляху до сприйняття свого місця і ролі у світі, розвінчання міфів щодо пригноблювачів, боротьба з колективними комплексами призвели українців і євреїв до усвідомлення себе як націй.

У Дніпрі відкрили хаб громадських ініціатив Сєвєродонецької громади

Він розташовується на вул. Бригадна, 11 поблизу ТК «Нагорка».

Хаб громадських ініціатив Сєвєродонецької громади відкрито за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

На сьогодні у хабі громадських ініціатив вже облаштовано безпечний простір для сімей ВПО. Із дітьми працює психолог.

У приміщенні проводитимуть різні тематичні заходи, запити на які надходять від громадськості.
 

Обласні відзнаки Луганщини отримали бійці Сил територіальної оборони «Схід» – вони боронили Рубіжне, Золоте, Гірське, Кремінну

Із ріцницею від дня заснування Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» його бійців привітав Перший заступник начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Окремим захисникам він вручив обласні відзнаки.

Із 24 лютого ця військова частина приймає безпосередню участь в обороні та відвоюванні територій Луганської та Донецької областей.