Архів новин

12 января 2023

Український паспортний сервіс працює у Польщі: список адрес

Українці, які проживають у Польщі, мають можливість оформити паспортні документи. У чотирьох містах країни працюють підрозділи українського паспортного сервісу ДП «Документ».

Тут громадяни України можуть отримати такі послуги:
- одночасне оформлення закордонного паспорта й ID-картки;
- оформлення закордонного паспорта;
- оформлення ID-картки;
- обмін водійського посвідчення;
- страхування.

Служби у справах дітей працюють або відновлюють роботу у кожній громаді Луганщини

11 січня у режимі онлайн під головуванням заступниці начальника обласної військової адміністрації Катерини Безгинської відбулась нарада з питань роботи служб у справах дітей територіальних громад.

Вона наголосила, що територіальні служби мають зібрати та регулярно актуалізовувати інформацію щодо умов проживання сім’ї, про потреби дітей, визначати коло питань, які потребують нагального вирішення.

У 14 хабах для ВПО з Луганщини консультують спеціалісти служби зайнятості

Фахівці Луганської обласної служби зайнятості продовжують надавати переселенцям консультації.

Останнім часом багато людей цікавляться вакансіями, де приймають за цивільно-правовою угодою, адже не хочуть розривати трудові відносини на основному місці роботи.

Всі бажаючі отримують перелік вакансій як по Україні, так і в установах Луганської області.

Дехто вже проходить медкомісію та співбесіди з роботодавцями.

700 жителів Луганщини отримали допомогу в Вінниці за перший тиждень року

За минулий тиждень у гуманітарному штабі для переселенців з Луганщини, що знаходиться у Вінниці, видано 700 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 25 упаковок підгузків, 46 людям надані консультації сімейного лікаря.

Маленькі жителі Луганщини зраділи 73 подарункам від англійської ініціативи Марафон Добрих Справ «Подаруй дітям України Різдво».

Гуманітарний штаб Рубіжанської міської військової адміністрації продовжує працювати за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 43-Б.
 

Які зміни цьогоріч чекають на українських шукачів притулку у Польщі

Польща оновлює умови перебування українських шукачів притулку на своїй території. Відповідні зміни до законодавства були ухвалені в грудні нижньою палатою парламенту й – у разі прийняття Сенатом – набуватимуть чинності поетапно: з 1 березня та з 1 травня.

Протягом 16-18 січня переселенці з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

Так, у понеділок, 16 січня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 17 січня, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову.

Телефон: (068) 300-40-86.

Що змінилося у алгоритмі страхових виплат із 1 січня

1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

У зв’язку з цим, у багатьох українців виникають питання щодо страхових виплат: чи буде держава виплачувати їх далі, куди звертатися за призначенням тощо.