Архів новин

23 января 2023

Жителі Луганщини можуть отримати допомогу на Волині

Координаційний центр підтримки ВПО Луганської області в місті Луцьк працює за адресою: вул. Індустріальна, 2. Телефон: 050 576 42 70.

Всі внутрішньо переміщені особи Луганщини для отримання гуманітарної допомоги можуть звертатися до найближчого координаційного центру Луганської обласної державної адміністрації.

Гугл-форма для отримання гуманітарної допомоги безпосередньо в хабі: https://forms.gle/vGGhsLE3TZhP5dxi7

Якщо таких хабів поблизу немає, допомогу можна отримати через «Укрпошту».

Литовці допомагають нам наближати Перемогу на всіх рівнях, - Сергій Гайдай

Сьогодні очільник Луганщини зустрівся з нашими друзями-литовцями Blue / Yellow for Ukraine.

"Друзі-литовці підтримували Луганщину протягом багатьох років війни, і не залишили нас зараз - у найважчий її період.

Наші стосунки з Литвою - особливі. У Сєвєродонецьку, навіть, було (і буде знову) Почесне консульство цієї країни. Зараз литовці допомагають нам наближати Перемогу на всіх рівнях", - підкреслив Сергій Гайдай.

Жителям Луганщини вручили державні нагороди та обласні відзнаки

Військові, медики, держслужбовці отримали відзнаки за свою роботу у цей важкий для області час.

"Наші люди боротимуться до останнього. Ми звикли крокувати шляхом розвитку, не дивлячись на обставини. Всі працюємо на Перемогу! Дякую і низький уклін!" - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай під час нагородження.

Безкоштовна евакуація з деокупованих територій: графіки курсування потягів

Із небезпечних регіонів продовжують курсувати евакуаційні потяги, якими можна дістатися до центральних і західних областей України.

Для того, щоб евакуюватися потягом, необхідно попередньо зареєструватися, звернувшись на "гарячі лінії" місцевих органів влади.

Із 21 січня й надалі по непарних числах курсує поїзд № 110/109 Херсон – Львів. З Херсона він відправляється о 14:27 і прямує через станції Миколаїв, Шевченко, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль. Прибуття до Львова – наступного дня о 10:18.

Як ВПО отримати страхові виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності

Громадянам, які перебувають або перебували у трудових відносинах та які переселилися з тимчасово окупованих територій або з територій, де ведуться активні бойові дії, та не змогли отримати від свого роботодавця страхові виплати за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, такі виплати надаються за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

Звіт про виконання трудової квоти буде скасований

Підприємства з чисельністю штатних працівників від 8 осіб щороку надавали центрам зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Наказом Мінекономіки пропонується скасувати цей порядок.

Отже, в разі прийняття цього наказу звітувати про виконання трудової квоти у 2023 році роботодавцям буде не потрібно.

Жителі Луганщини на Рівненщині отримали понад 200 продуктових та подарункових наборів упродовж тижня

Протягом тижня в координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області в місті Рівне переселенцям видано понад 200 продуктових наборів.

Найменші відвідувачі хабу отримували новорічні подарунки (це близько 150 наборів - безпосередньо в хабі та через відправлення поштою), а також іграшки з Європи.

Нагадуємо, що на базі координаційного центру в Рівному щодня працюють фахівці різних напрямків.

Тут переселенці можуть отримати психологічну допомогу, роз’яснення із соціальних та адміністративних питань, проконсультуватися у лікаря.

Які доходи враховуються для нарахування житлової субсидії

Для обчислення житлової субсидії до середньомісячного сукупного доходу враховуються:

Понад 1 300 переселенців з Луганщини отримали допомогу в штабах Попаснянської громади на цьому тижні

Так, працівники гуманітарного хабу, який розташований у Новомосковську (вул. Мітягіна, 21а), видали 421 продуктовий набір, 33 упаковки дитячих та 4 упаковки дорослих підгузків.

98 осіб отримали одяг та іграшки.

У гуманітарному хабі, що знаходиться у Харкові (площа Конституції, 1), видали 285 продуктових наборів, 33 родини отримали дитячі підгузки.

У Черкасах (вул. Чехова, 9а) 393 наших ВПО надано продуктові набори, 45 родинам - дитячі підгузки, 48 особам - одяг.

Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 215 посилок.