Архів новин

18 января 2023

Гуманітарний штаб у Чернівецькій області працює за новою адресою

Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини у Чернівецькій області буде здійснювати свою діяльність за новою адресою:
м. Чернівці, вул. Головна, 128.
Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.
Субота, неділя - вихідні.

Телефон для довідок: 066 817 17 01.
 

«Захиснику Луганщини»: найціннішу відзнаку регіону отримали оборонці нашої області

Очільник Луганщини Сергій Гайдай відвідав наших бійців на передовій.

"Хлопці, як завжди, перебувають в піднесеному настрої та дуже вмотивовані. Поділилися своїми успіхами - ворог системо знищується на Луганському напрямку, - повідомив він. - Також привезли захисниками п‘ять дронів та інші важливі «дрібнички». Передали від мешканців області термоодяг, смаколики, окопні свічки. Проговорили інші потреби, які будемо вирішувати".

Крім того, Сергій Гайдай нагородив військових за захист нашої Луганщини.
 

200 ковдр й 100 обігрівачів надійшло до гуманітарного штабу в Обухові

Благодійники надали ВПО Лисичанської міської територіальної громади теплі ковдри, обігрівачі та засоби гігієни.

У рамках ініціативи «RELIEF» до Обухівського пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги Лисичанської міської військової адміністрації для потреб переселенців надійшло 200 теплих ковдр й 100 обігрівачів.

Планується забезпечити надходження наступних партій цих речей до п'яти пунктів накопичення і видачі гуманітарної допомоги гуманітарного штабу Лисичанської громади.

Як і де в Дніпрі приймають медпрацівники Лисичанської багатопрофільної лікарні

Режим роботи поліклініки:
Понеділок-п’ятниця з 8:00 до 18:00
Субота з 8:00 до 15:00

Контактний телефон реєстратури:
+38 066 483 34 75

Адреса поліклініки:
м. Дніпро, вул. Мечникова, буд.11 (правий берег)

Якщо військовослужбовець не виходить на зв’язок: що треба повідомити на "гарячу лінію" Уповноваженого зі зниклих безвісти

Якщо зв’язок із захисником України втрачено, звертайтеся на "гарячу лінію" Уповноваженого зі зниклих безвісти та дотримуйтеся чіткого алгоритму дій.

Застосунок «Подія» допомагає українцям за кордоном

Для українців, які були вимушені виїхати за кордон, створили застосунок «Подія».

Через нього можна отримати психологічну та юридичну допомогу, дізнатися про гуртки для дітей, проведення зустрічей, конференцій тощо.

Долучитися може кожен охочий, а далі або шукати допомогу, або ж пропонувати послуги як волонтер.

У додатку також відбуваються онлайн-заходи. Їх можна відвідати з будь-якої точки світу.

[▪️] Наразі онлайн-події доступні лише для українців у Німеччині, але згодом така можливість з’явиться і в інших країнах.

Хто має право на призначення субсидії на понаднормову площу житла

Законодавство визначає категорії громадян, яким житлова субсидія може призначатися на понаднормову площу житла. Це непрацездатні непрацюючі особи, які проживають самі.
До них належать:
- пенсіонери, які отримують пенсію за віком, у зв’язку з втратою годувальника або по інвалідності, а також ті, які досягли пенсійного віку і отримують пенсію за вислугою років;
- громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особи з інвалідністю;

У Дніпрі юристи проконсультують стосовно компенсації за зруйноване житло - попередній запис за телефоном

19 січня об 11:00 на базі гуманітарного штабу Лисичанської громади в Дніпрі юристом благодійного фонду "Горєніє" буде проведено консультацію для ВПО з питань отримання компенсації за зруйноване житло.

Зокрема, механізму отримання коштів, подачі звернення на отримання компенсації.

Адміністратор Лисичанського ЦНАПу надасть роз’яснення щодо реєстрації повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії та переліку документів і відомостей, необхідних для цього.

Як перейти з одного виду пенсії на інший

Особі, яка має одночасно право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв'язку з втратою годувальника), призначається один із цих видів пенсії за її вибором.

Механізм переведення з одного виду пенсій на інший врегульовано частиною 3 статті 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Денис Шмигаль: З 16 січня розпочинаємо тестову програму безкоштовної заміни старих ламп на LED

З16 січня Уряд розпочинає в режимі бета-тестування програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 10 січня, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На першому етапі плануємо замінити до 500 тис. ламп у шести регіонах України. Після цього орієнтовно за два тижні проект запуститься у звичайному режимі по всій території Україні», — зазначив очільник Уряду.

Більше 250 родинам наших переселенців надана допомога у Львові на минулому тижні

Продуктові набори отримали 252 людини.

Необхідні речі у хабі знайшли для себе близько 20 відвідувачів-ВПО.

У рамках співпраці з міжнародними партнерами до гуманітарного хабу «Луганщина моя» у Львові благодійною організацією «БФ «Рокада» передані гігєнічні засоби, зокрема памперси для дорослих.
В наявності розміри M, L, XL.

Памперси для дорослих отримали шестеро людей, засоби гігієни – 142 жінки.

Як отримати допомогу при народженні дитини та «пакунок малюка» у 2023 році

При народженні дитини батьки можуть розраховувати на підтримку від держави. Йдеться про грошові виплати, які буде нараховано та виплачено, незважаючи на воєнний час, а також про "пакунок малюка".

Як отримати грошову допомогу при народженні дитини?

Допомогу оформлюють на одного з батьків або опікунів, з яким постійно проживає малюк. Зверніть увагу, що оформлення можливе протягом 12-ти місяців з дня народження дитини та протягом періоду дії карантину і ще одного місяця після його завершення.

Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики учасників тестування

Міністерство освіти і науки України та профільний Комітет Верховної Ради мають спільну позицію: вступні випробування для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та освітнього ступеня молодшого бакалавра цьогоріч мають бути проведені у форматі національного мультипредметного тесту. НМТ розглядається як особливий формат – адаптація зовнішнього незалежного оцінювання в умовах воєнного стану.