Архів новин

16 января 2023

Хто має право на отримання житлової субсидії

Для визначення права на отримання субсидії розраховують так званий обов’язковий відсоток платежу. Якщо він більший суми за комуналку, субсидію надають.

У Києві жителі Луганщини до 10 лютого зможуть безкоштовно пройти медичний огляд

Оглядатимуть сімейний лікар, гінеколог, можна пройти процедуру гінекологічного УЗД, а також ЕКГ.

Огляд проводитиметься за адресою: місто Київ, вулиця Миколи Ушакова, 8А (ст. метро "Житомирська").

Медичну допомогу там надаватимуть з 23 січня по 10 лютого.

Прийом відбуватиметься за попереднім записом.

Контакти для попереднього запису:
+380 99 515 28 45,
+380 50 565 58 06.
 

Безпечне працевлаштування у Польщі: що треба памʼятати шукачам притулку з України

Українці, які виїхали у Польщу після початку повномасштабного вторгнення, можуть легально працювати без спеціальних дозволів.

Усі формальності, пов’язані з легальним працевлаштуванням, виконує роботодавець. Упродовж 14 днів з початку роботи він має повідомити про ваше працевлаштування у повітовий центр зайнятості.
Шукаючи роботу в Польщі, найкраще використовувати надійні пропозиції та майданчики, які надають повітові бюро праці. Якщо у вас є смартфон, ви можете встановити програму ePraca або зв’язатися з найближчим бюро зайнятості телефоном чи звернутися туди особисто.

Збільшено суму та продовжено дію програми виплат компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішніх переселенців у 2023 році

Урядова програма щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб продовжить діяти у 2023 році.

Рішення Уряду передбачає доповнення механізмів фінансування програми, зокрема, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством.