Архів новин

09 января 2023

Яким є термін розгляду документів для призначення страхових виплат

Це одне з найчастіших питань, які ставлять українці після 1 січня, коли уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування став Пенсійний фонд України.

Рішення про призначення, перерахування, продовження та здійснення страхових виплат і соціальних послуг приймається протягом 10 днів після надходження заяви з усіма необхідними документами до Пенсійного фонду, з урахуванням отриманої інформації із відповідних державних електронних інформаційних реєстрів та баз даних.

До 6 700 гривень Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня"

Кабінет Міністрів України збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" з 2 272 до 6 700 гривень та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тими, хто її найбільше потребує.

Оборонців Сєвєродонецька та Рубіжного нагородили відзнаками «Захиснику Луганщини»

15-й Слов'янський полк Національної гвардії України днями відзначив тридцять першу річницю від Дня створення.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай разом з начальником Рубіжанської ВА Андрієм Юрченком завітали до хлопців на урочистості.

Як українцям оформити пенсію, перебуваючи за кордоном

Українці, які виїхали за кордон та досягли там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України: https://portal.pfu.gov.ua/

Для цього потрібно зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку «Заява про призначення пенсії». Ознайомитись з інформацію на екрані, перейти за посиланням «Вхід».

За перший тиждень року майже 500 наших переселенців в Києві отримали допомогу від Кремінського штабу

За останній тиждень у координаційному центрі гуманітарної допомоги ВПО Луганської області, що знаходиться в м. Київ, наші переселенці отримали майже 500 продуктових наборів.

Нагадуємо, що на базі столичного гуманітарного центру також надаються консультації від фахівців різних напрямків: психологів, юристів, спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та ГО «Кремінська бізнес-асоціація».

Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.
Графік роботи: щоденно, з 11:00 до 15:00, крім вихідних.
 

Кому призначається допомога по догляду за особами, які цього потребують, та як її отримати в умовах війни

Часто особами, що потребують догляду, можуть бути близькі люди чи члени родини.

Догляд може бути встановлений за:
- особами, що мають інвалідність І групи;
- людьми похилого віку з когнітивними порушеннями;
- невиліковно хворими, та які не можуть самостійно самообслуговуватися;
- дітьми з інвалідністю;
- дітьми, які є хворими на тяжкі захворювання.

Із 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний Фонд України.

Для вирішення питань з призначення, перерахування та здійснення страхових виплат з відшкодування шкоди, заподіяної потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання або особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, з 1 січня необхідно звертатися до органів Пенсійного фонду України.

Як подати звіт про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування

Звіти про окремі види господарських операцій, а саме: про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з послуг мобільного зв’язку; про нарахування (утримання) та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час здійснення клеймування виробів державним пробірним клеймом; про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, — подаються до органів Пенсійного фонду України у визначені терміни у вигляді електронного документа або в паперовій формі.