Архів новин

25 января 2023

Уряд вдосконалив програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування ВПО

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 24 січня.

Програма стимулювання працевлаштування ВПО для Уряду залишається однією з пріоритетних в 2023 році.

І цього року в 1,5 раза збільшено фінансування програм сприяння працевлаштування внутрішніх переселенців.

У Кремінському хабі в Дніпрі приймають юрист, психолог, спеціаліст із зайнятості

У координаційному центрі допомоги переселенцям Луганщини у Дніпрі протягом тижня консультують: спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості, юрист від благодійного фонду «Право на захист», юрист і психологи Польської гуманітарної акції.

Крім того, на базі координаційного центру, яким опікується Кремінська міська військова адміністрація, мобільна бригада БФ «Право на захист» приймає документи на отримання переселенцями фінансової допомоги від УВКБ ООН. Планується, що фахівці відвідуватимуть хаб двічі на тиждень.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій працює над запровадженням посад заступників начальників військових адміністрацій з питань ВПО, – Павло Козирєв на «круглому столі» «Громада нам рада?»

Через розв’язану росією війну 320 тисяч жителів Луганщини стали вимушеними переселенцями, багато хто вдруге. Отже, питання їх інтеграції у приймаючі громади та проблеми, пов’язані із поверненням людей на деокуповані території Луганської області, обговорили керівники громад із заступником Міністра з питань тимчасово окупованих територій Павлом Козирєвим.

Засідання «круглого столу», присвячене проблемам інтеграції ВПО з Луганщини, «ГРОМАДИ НАМ РАДІ? ЛОКАЦІЯ: УКРАЇНА» відбулося сьогодні у Києві за сприяння ГО «Громадська ініціатива Луганщини».

У гумхабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі наші переселенці можуть отримати одяг для дітей та дорослих

Для цього із собою необхідно мати оригінали довідок ВПО.

Адреса: м. Дніпро, вул. Петра Калнишевського, 27к, ПК "Металург" (лівий берег).

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.
Телефон: +38 097 81 37 149.
Вся актуальна інформація про діяльність гуманітарного хабу Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації у м. Дніпро за посиланням: https://t.me/s/severhabdnipro.
 

Як оформити опікунство над дитиною під час війни

Процедура всиновлення або встановлення опіки загалом є складною та довготривалою. На період воєнного стану в Україні її спростили для тих дітей, які залишилися без батьківського піклування внаслідок того, що місцезнаходження батьків чи законних представників наразі невідоме. Така форма опіки має назву «тимчасове влаштування», а перелік необхідних документів при її оформленні зменшений.

У хабі в Івано-Франківську приймають лікар, юрист, служба зайнятості, облаштований сектор для дітей

Координаційний центр, яким опікується Сєвєродонецька районна державна адміністрація, продовжує працювати в Івано-Франківську з вівторка по суботу з 10:00 до 15:00 за адресою: вулиця В'ячеслава Чорновола, 128 (стадіон "Рух").

Крім гуманітарних наборів там можна отримати медичну та юридичну допомогу, консультацію спеціаліста служби зайнятості.

Які доходи не враховуються під час обчислення субсидії

До середньомісячного сукупного доходу не включаються такі соціальні виплати: