Архів новин

15 января 2023

Майже 600 продуктових наборів отримали на цьому тижні переселенці у Сєвєродонецькому хабі в Дніпрі

У гуманітарному хабі Сєвєродонецької громади, що розташований у Дніпрі, жителі Луганської області упродовж тижня отримали 586 продуктових наборів.

Різдвяно-новорічні подарунки та побутові набори надано 520 сім'ям з дітьми. Одягом забезпечено 398 осіб.

Гуманітарний хаб Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації знаходиться за адресою: проспект Петра Калнишевського, 27К, ПК «Металург» (лівий берег).

Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00.

Дзвінки приймаються за телефоном: +38 (097) 813 71 49.

Пільги на оплату ЖКП: що змінилося в алгоритмі виплат із січня

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 "Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі" (у редакції постанови КМУ від 16.09.2022 № 1041), з 1 січня 2023 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

Понад 2 500 переселенців цього тижня отримали допомогу від штабів Попаснянщини

Зокрема, у гуманітарному хабі, який розташований у Черкасах (вул. Чехова, 9а), видано 32 продуктових набори, одяг отримали 89 осіб.

Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 1 765 посилок переселенцям з Луганщини.

Допомогу від БФ «Право на захист» отримали 200 осіб.

У Новомосковську (вул. Мітягіна, 21а) видано 462 продуктових набори. 179 осіб отримали одяг та іграшки.

Працівники хабу Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, що знаходиться у Харкові (майдан Конституції, 1), продуктові набори надали 138 нашим ВПО.
 

Як у 2023 році здійснюватимуться виплати за лікарняними по вагітності та пологах

В Україні працюючі жінки при виході у відпустку по вагітності та пологах отримують відповідну допомогу. Підставою для її призначення є листок непрацездатності, сформований на підставі медичного висновку.

Єдина інформаційна система покращить процес виплат переселенцям

Протягом грудня-січня в процесі відпрацювання звернень регіонів було вирішено понад 200 проблемних питань, пов’язаних з роботою в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС), за допомогою якої призначаються виплати внутрішньо переміщеним особам.

Щоб працівники соцзахисту швидше опанували нову інформаційну систему, від початку зими з ними було проведено 21 тренінг.

Крім того, надаються персональні консультації представникам регіонів.

Протягом тижня майже 600 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

У Полтавському хабі продовжилася видача новорічних подарунків та дитячих памперсів.

Окремо, за потребою, надавалися безоплатна правова допомога та психологічна підтримка від спеціалістів гуманітарної місії «Проліска» м. Полтава.

Відвідувачі штабів у Хмельницькому та Корсунь-Шевченківському забезпечувалися продуктовими наборами, а дітки отримували святкові подарунки.

У Богданівці нашим землякам надані консультації із соціальних, загальних та невідкладних для внутрішньо переміщених осіб питань.