Архів новин

10 января 2023

Які періоди трудового стажу з найменшими доходами можна виключити при обчисленні пенсії

Така можливість передбачена частиною 1 статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

В яких випадках здійснюється перерахунок житлової субсидії без звернення громадян

Умови здійснення перерахунку житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян визначені п. 92 «Положення про призначення житлових субсидій», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.

Те, що ви робите, в грошах неможливо оцінити, навіть у нагородах, - Сергій Гайдай відзначив знаних луганчан

Урочистий захід відбувся сьогодні, 10 січня, у Дніпрі.

«Те, що ви робите, неможливо оцінити в грошах, навіть у нагородах. Країна та Луганщина, зокрема, пишаються вашими видатними вчинками», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час вручення державних нагород та обласних відзнак.

Тож, Указом Президента України почесне звання «Заслужений учитель України» присвоєне вчителю української мови та літератури, заступнику директора Лисичанського ліцею № 17 Вікторії Щеглаковій.

За минулий тиждень у Сєвєродонецькому хабі в Дніпрі видано 535 наборів гуманітарної допомоги, одягом забезпечено 155 жителів Луганщини

Протягом тижня переселенцям з Луганщини в гуманітарному хабі Сєвєродонецької громади у Дніпрі надано 535 продуктових наборів.

Різдвяно-новорічні подарунки та побутові набори отримали 377 сімей, одягом забезпечено 155 осіб.

Нагадаємо, що цей гуманітарний хаб розташований за адресою: місто Дніпро, проспект Калнишевського, 27к, ПК «Металург» (лівий берег).
 

До вашої уваги всеукраїнське опитування стосовно підтримки, прав та потреб ВПО

Ми впевнено протистоїмо ворогу. Ми невпинно працюємо задля перемоги. Допомагаємо країні та один одному, незалежно від того, чи знаходимось в рідній домівці, чи в пошуках безпеки знайшли прихисток в інших регіонах.

Тож, важливо дослідити, як украінці відчувають згуртованість країни, підтримку та віру в нашу перемогу та майбутнє. Ваша думка важлива.

Долучайтесь до опитування за посиланням: https://s.polls.team/s3/unicef
 

Як зареєструвати новонароджених українців за кордоном

За кордоном державну реєстрацію народження дитини проводять дипломатичні представництва та консульські установи України.

Дитячий кардіоревматолог приймає у Сєвєродонецькому консультативно-діагностичному центрі, що у Дніпрі

До КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради можна звернутися за консультацією дитячого кардіоревматолога.

Спеціаліст поєднує два направлення: кардіологію і дитячу ревматологію, займається захворюваннями серця і судин, а також запалювальними та дегенеративними захворювання суглобів та сполучної тканини.

Кардіоревматолог лікує дітей від народження до 18-ти років.

На порталі Дія можна отримати витяг з Єдиного державного реєстру

Отримуйте витяг з ЄДР без довгих очікувань і з меншим адмінзбором https://diia.gov.ua/services/vityag-z-yedr

Витяг з ЄДР підтверджує, що ви мали або маєте бізнес, а також містить інформацію про діяльність компанії.

Він необхідний, наприклад, під час підписання договорів чи для отримання послуг у банках.

Раніше витяг отримували офлайн в реєстратора, нотаріуса чи в ЦНАПах. Потрібно було сплатити адмінзбір та чекати добу. На порталі Дія ви отримаєте документ миттєво, ще й за 100 гривень замість 130.

Вирішенню гуманітарних проблем переселенців допоможе нова інформаційна база даних ВПО

Єдина інформаційна база даних внутрішньо переміщених осіб «Інформаційно-пошукова система» розроблена та впроваджена Державним підприємством "Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики" за підтримки Проекту Ради Європи.

Ця підсистема є механізмом багатофакторного параметричного пошуку інформації ВПО з інструментом гнучкого формування результатів відбору.