Прес-центр24 лютого 2021, 09:02

Для КПВВ на Луганщині передане медичне обладнання від міжнародних організацій

Загалом п'ять контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування отримають медичне обладнання від Міжнародної організації з міграції, Агентства ООН з питань міграції за фінансування від Уряду Японії.

Щоб забезпечити співробітників КПВВ усім необхідним для реагування на надзвичайні ситуації, представники Міжнародної організації з міграції передають Державній прикордонній службі України 5 дефібриляторів, 25 комплектів для реанімації, 25 безконтактних термометрів і 5 цифрових тонометрів загальною вартістю 51 тис. доларів США.

Зокрема, обладнання передано Луганському та Краматорському прикордонним загонам.

Допомога, яка надається у співпраці з Державною прикордонною службою та обласними адміністраціями, — частина програми МОМ в Україні щодо реагування на COVID-19.

За словами Голови Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн, зусилля організації спрямовані на безперервне забезпечення гуманного та організованого пересування людей через лінію розмежування та задоволення нагальних потреб постраждалого від конфлікту населення.

Посол Японії в Україні Такаші Кураї зазначив, що Японія надає велике значення допомозі жителям Донецької та Луганської областей та з 2014 року бере активну участь у проєктах, що реалізуються МОМ та іншими агентствами ООН. Серед таких проєктів – передача медичного обладнання для місцевих лікарень та КПВВ уздовж лінії розмежування.

Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко зауважив, що прикордонники щодня забезпечують пропуск громадян через лінію розмежування надаючи їм необхідну допомогу.  Так, упродовж 2020 року військовослужбовці ДПСУ в контрольних пунктах в’їзду-виїзду здійснили оформлення майже 3 мільйонів осіб. Медичне обладнання покращить умови забезпечення КПВВ для надання допомоги людям, які її потребуватимуть. Раніше в рамках проєкту прикордонники також отримали засоби індивідуального захисту та дезінфектори.