Архів новин

04 февраля 2021

Французькі експерти зробили висновки щодо можливості реконструкції Попаснянського водоканалу

Цього тижня на Луганщині працювала делегація Посольства Французької Республіки в Україні та представники французьких компаній, які визначалися із обсягами робіт щодо модернізації Попаснянського водоканалу.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

Станом на 4 лютого 2021 року профінансовано виплату пенсій на Луганщині в сумі 121,12 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 8 лютого;

- установи банків – по 4 лютого.

Також у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області інформують про своєчасне нарахування пенсій на лютий 2021 року, передачу в повному обсязі виплатних відомостей до банківських установ та поштових відділень акціонерного товариства «Укрпошта».

 

Затверджено умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток територій

Уряд схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Прийнята постанова передбачає:

Понад 95 тисяч жителів Луганщини користуються вебпорталом Пенсійного фонду

Сьогодні, 4 лютого, у режимі відеоконференції відбулося засідання колегії за результатами роботи органів Пенсійного фонду України в Луганській області у 2020 році.

У заході взяли участь заступник голови правління ПФУ Ірина Ковпашко та заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Перш за все, Катерина Безгинська висловила подяку за наповнення пенсійного бюджету. Бо минулоріч план надходжень виконано на 178 %.

За матеріалами СБУ судитимуть «голову райсуду» терористичної організації «ЛНР»

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру у посяганні на основи національної безпеки представнику окупаційної адміністрації терористичної організації «ЛНР».

За даними досудового слідства, восени 2015 року луганський адвокат добровільно приєднався до окупантів та очолив один із фейкових «районних судів м. Луганська».

Лабораторно підтверджено 77 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 10, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 26, Біловодський район – два, Кремінський – чотири, Марківський – одне, Міловський – одне, Новоайдарський – три, Новопсковський – шість, Попаснянський – п’ять, Сватівський – три, Старобільський – три, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 114 осіб.

З них одужали – 12 170 (116 за останню добу); лікуються – 1 540 (212 – стаціонарно, 1 328 – амбулаторно).

На Луганщину доправлено гуманітарну допомогу для військового госпіталю та погорільців

59-му військовому мобільному госпіталю, що у Сєвєродонецьку, в якості гуманітарної допомоги були надані багатофункціональні ліжка та лікарські засоби. Участь у передачі взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Платникам податків надають відтермінування сплати податкового боргу в період протиепідемічних заходів

Положення Закону України № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» спрямовані на врегулювання податкового боргу, зокрема, щодо:

Шестеро спортсменів представлятимуть Луганщину на Олімпійських іграх у Токіо

До основного чоловічого складу Національної збірної України зі стрибків у воду 2021 увійшли одинадцять спортсменів, серед яких шестеро – представники Луганської області.

Це – Данило Аванесов, Олександр Горшковозов, Владислав Клімко, Олег Колодій, Олексій Середа та Ілля Трушин.

Спортсмени у складі збірної команди представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо, які відбудуться 23 липня - 8 серпня 2021 року.