Архів новин

17 февраля 2021

Вже три вакцини проти COVID-19 почали процес реєстрації в Україні

Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України опрацьовує три заяви на реєстрацію вакцини проти COVID-19 під зобов’язання для екстреного медичного застосування:

16 лютого подана заява на реєстрацію вакцини Pfizer-BioNTech

Вакцину розробила німецька біотехнологічна компанія BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

У лютому Україна очікує 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX.

15 лютого подана заява на реєстрацію вакцини Oxford/AstraZeneca

Володимир Зеленський підписав закон про збільшення допомоги на дітей з тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 187 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо підвищення розміру допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність» № 1176-ІХ, ухвалений Верховною Радою 2 лютого 2021 року.

Уряд затвердив Концепцію впровадження в Україні ВІМ-технологій у будівництві

Кабінет Міністрів України затвердив розроблену Мінрегіоном Концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання (ВІМ-технологій) в Україні, а також план заходів з її реалізації. Відповідне розпорядження було прийнято 17 лютого. Застосування ВІМ-технологій – один із ключових кроків цифрової трансформації будівництва.

Мінсоцполітики перерахувало кошти за січень для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

Кошти перераховано для компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії в сумі 322 133,5 тис. гривень (571,6 тис. осіб) за спожиту у січні електроенергію.

У зв’язку з тим, що з січня було прийняте рішення про скасування певної системи тарифоутворення для окремих категорій населення, виникла необхідність напрацювання іншого механізму, який, на відміну від програми житлових субсидій, дозволив би забезпечити підтримку тих категорій населення, які найбільше від цього постраждали.

Луганщина готується гідно відсвяткувати 30-річчя Незалежності України

Вчора, 16 лютого, відбулось засідання обласного оргкомітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці Незалежності України у Луганській області.

«Єдина концепція свята, на якій наголосив Президент, має відбивати не лише 30 років досвіду нашого державотворення, а й погляд на 30 років уперед», - звернувся до членів оргкомітету очільник області Сергій Гайдай.

Лабораторно підтверджено 51 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – сім, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – 25, Білокуракинський район – одне, Кремінський – три, Попаснянський – п’ять, Старобільський – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 14 597 осіб.

З них одужали – 12 908 (65 за останню добу); лікуються – 1 254 (177 – стаціонарно, 1 077 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 544 дитини віком до 17 років. З них одужали – 492.

МОЗ запустило інформаційний портал з питань вакцинації від COVID-19 в Україні

Міністерство охорони здоров'я України спільно з партнерами запустили окремий інформаційний портал з питань вакцинації від COVID-19 - vaccination.covid19.gov.ua. Портал є офіційним джерелом інформації, на якому можна дізнатися про етапи та цільові групи вакцинації, які вакцини будуть використовуватися та як відбуватиметься сам процес вакцинації в Україні.

Землекористувачі та власники землі Луганщини у січні сплатили майже 27 мільйонів гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні 2021 року 26,6 млн гривень плати за землю.

Це на 1,5 млн гривень більше, ніж у січні минулого року.

Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 40 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 16 лютого, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,2 га території у Попасняньскому та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 40 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін і 14 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до паперових

Посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в «Дії» можна використовувати нарівні з паперовими.

Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України «Про дорожній рух».

Тепер водій може показати електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та договір обов’язкового страхування (автоцивілку) поліцейському для посвідчення своєї особи та права на керування автівкою.

Закон набуде чинності після його опублікування. Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету Міністрів України.

Майже 100 тисяч жителів області отримують послуги на вебпорталі Пенсійного фонду

Станом на початок року для отримання електронних пенсійних послуг на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/)  зареєструвалися більше 95 тисяч жителів Луганщини.

Для надання дистанційних послуг органи ПФУ розширили кількість електронних сервісів відомчого вебпорталу та підсистеми «Звернення».

Зокрема, реалізовано можливість авторизованим користувачам за допомогою електронно-цифрового підпису формувати та подавати документи на призначення/перерахунок пенсії.