Прес-центр3 вересня 2019, 12:09

Фахівці ДСНС вже понад місяць працюють над відновленням мосту в Станиці Луганській, – брифінг

Про проведення ремонтно-відновлювальних робіт біля зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів сьогодні, 3 вересня, прес-офіцер ГУ ДСНС України у Луганській області Олександр Чалий.

Він зазначив, що роботи, які виконуються фахівцями ДСНС, розділені на дві категорії. Це обстеження та розмінування місцевості та інженерні роботи з розбирання трьох фортифікаційних споруд, розташованих на дорозі.

Роботи розпочалися 1 серпня. До 16 серпня тривало розмінування ділянки радіусом 125 м поблизу мосту. Потім аналогічні роботи проведені на об’їзній та допоміжній дорозі, по якій на об’єкт доставляють інженерну техніку.

Наразі піротехніки працюють безпосередньо на ділянці під зруйнованим мостом.

Олександр Чалий зауважив, що спочатку співробітники ДСНС обстежують територію, після чого працівники лісомисливського господарства виконують своє завдання.

Загалом за цей час виявлено та знешкоджено 708 вибухонебезпечних предметів.

До цих робіт залучено три піротехнічних розрахунки – усього 15 осіб.

Ще одна частина робіт за участі ДСНС – розбирання фортифікаційних споруд. На сьогодні усі три фортифікаційні споруди повністю розібрані. До розчистки було залучено 11 осіб та три одиниці техніки.