Архів новин

19 сентября 2019

На Новопсковщині ремонтують навчальні заклади

У закладах освіти Новопсковської об’єднаної територіальної громади здійснюються відновлювальні роботи.

Так, триває капітальний ремонт покрівлі частини будівлі Новопсковського газопроводського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Вартість робіт складає 1,5 млн гривень. Це кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 19 вересня, роботи біля зламу мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували працівники ТОВ «Уктрансміст», інженерна група ДСНС та три піротехнічні групи ДСНС.

Також на місце було доставлено необхідну техніку.

Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» працювали під зруйнованою частиною мосту. Також розпочато укладання плити фундаменту тимчасового мосту.

Співробітники ДСНС продовжили роботи по зрізанню дерев та чагарнику на лівому узбіччі дороги.

Ремонтують ділянку дороги між Сватовим та Містками

На Луганщині триває поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове на ділянці км 148 + 000 – км 158 + 000.

Ця ділянка дороги Н-26 знаходиться між населеними пунктами Сватове та Містки.

Зараз у Сватівському районі виконуються роботи на ділянці км 154 + 000 – км 157 + 200.

Наразі тут відбувається влаштування основи щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, та нижнього шару із крупнозернистої асфальтобетонної суміші.

Після цього буде покладено верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону.

Увага! Оголошення

У вівторок, 24 вересня, в Луганській облдержадміністрації відбудеться засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4-й поверх, зала засідань.

Початок об 12:30.

Представники Луганщини взяли участь у круглому столі щодо зміцнення довіри між владою та громадянським суспільством

У рамках виконання Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2017-2020 роки делегація Луганської області взяла участь у регіональному «круглому столі» «Заходи зміцнення довіри між органами влади та організаціями громадянського суспільства», що відбувається у м. Києві сьогодні, 19 вересня.

Розмінування на Луганщині: за добу вилучено 85 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у смт Станиця-Луганська та Попаснянському районі.

Загалом, обстежено 0,27 га території області, де виявлено та вилучено 85 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів, 49 гранат та 11 одиниць інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині відбудеться фестиваль лемківської культури

21 вересня у смт Новоайдарі відбудеться VIII відкритий обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини».

Фестиваль, що вперше провели у селі Переможному Лутугинського району в 2005 році, став маленькою зв’язуючою ланкою між Сходом та Заходом України, метою якого є збереження історичної пам’яті, звичаїв, мовних, культурних та побутових традицій однієї з етнічних груп населення Луганщини лемків-українців, депортованих з території Польщі у Луганську область.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 17 вересня 2019 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 822 626, 94 тис. гривень.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку з 4 по 18 вересня;

- установи банків з 4 по 16 вересня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Фінансування субсидій здійснюється одночасно з виплатою пенсій.