Архів новин

04 сентября 2019

Віталій Комарницький привітав підприємців Луганщини з професійним святом

Сьогодні, 4 вересня, в облдержадміністрації відбулися урочистості, присвячені Дню підприємця.

Звертаючись до присутніх, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зазначив:

«Підприємництво наразі є одним із найважливіших чинників розвитку економіки області та створення нових робочих місць. Малим та середнім бізнесом реалізовано майже 70 % продукції від загального обсягу по області та забезпечено роботою понад 86 тисяч осіб».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з річницею визволення Луганської області від нацистських загарбників

76 років тому Луганська область була остаточно звільнена від нацистських  загарбників.

Ми вшановуємо та висловлюємо глибоку вдячність воїнам Другої світової війни. Ми пишаємося героями, які захистили в далекому 1943 році нашу рідну землю.

Визволення Луганщини стало початком вигнання окупантів з території України.

З теплом у серці ми пам’ятаємо кожного воїна-захисника, героїчні подвиги наших земляків.

Юрій Погуляйко: «Ми маємо поставити крапку у питанні закінчення «будівництва віку»

Перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко провів оперативну нараду за участю представників Прокуратури, Національної поліції та Рубіжанської міської ради щодо ефективності використання бюджетних коштів на будівництво дому для внутрішньо переміщених осіб у Рубіжному та проблем завершення будівельних робіт.

До освітніх центрів «Донбас-Україна» вже звернулися понад 1800 осіб

Станом на вересень до освітніх центрів «Донбас-Україна» за консультацією звернулося 1818 осіб.

Для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації направлено до школи для отримання документу державного зразка:

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 111 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,46 га місцевості у Станиці Луганській та Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 111 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 40 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін, 61 гранату й один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Цьогоріч майже 100 об’єктів у сфері медицини і соцзахисту профінансується із субвенції на розвиток громад

Майже 100 проектів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту у сфері охорони здоров’я та соціального захисту в громадах на понад 65 млн гривень буде профінансовано за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Це будівництво, реконструкція, а також поточні та капітальні ремонти медичних центрів та інших закладів охорони здоров’я, закупівля необхідного обладнання для них.