Архів новин

03 сентября 2019

У містах і районах області: відремонтовано їдальню Попаснянської багатопрофільної гімназії №25

У Попаснянській багатопрофільній гімназії № 25 запрацювала відремонтована їдальня. У приміщеннях було проведено капітальний ремонт даху, повністю замінено електропроводку, відремонтовано каналізаційну та водопостачальну системи, а також виконано внутрішні оздоблювальні роботи. Кошти для проведення ремонту було виділено з районного бюджету.

Близько двохсот дітлахів з першого дня роботи їдальні отримують повноцінні порції, інші пропонується придбати буфетну продукцію, що виготовляється безпосередньо у їдальні.

Юрій Погуляйко прокоментував ситуацію навколо будинку для переселенців у Рубіжному

Перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко розповів журналістам про ситуацію, що склалася навколо будівництва дому для внутрішньо переміщених осіб, який розташований у Рубіжному.

Він повідомив, що усі проблемні питання, які були нещодавно обговорені з представниками підрядної організації, спрямовано замовнику – Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування (раніше – управління капітального будівництва) облдержадміністрації.

Єднаємо Луганщину: продовжується виконання відновлювальних робіт біля зруйнованої частини мосту

Сьогодні, 3 вересня, о 7:45 у супроводі представника СЦКК до місця розбору фортифікаційної  споруди  доставлені кран, вантажівка, автонавантажувач, аварійно-рятувальний автомобіль ДСНС.

Тут працювали 11 осіб інженерної групи ДСНС. Шість працівників автодорожньої служби прибирали пісок і сміття з проїжджої частини дороги.

Також прибув  представник від ТОВ «Укртрансмост».

Сьогодні роботи по повному демонтажу фортифікаційних споруд були закінчені.

Встановлено граничний термін оформлення земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)

Граничний строк оформлення права власності власником або його спадкоємцем невитребуваної земельної частки (паю) - 1 січня 2025 року. Відповідний термін визначено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

Керівники структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації та представники громадськості на тренінгу удосконалюють вміння в налагодженні взаємодії

Делегація від Луганщини 3-4 вересня бере участь у регіональному семінарі-тренінгу в Краматорську, який організований для керівників структурних підрозділів Луганської та Донецької облдержадміністрацій й представників інститутів громадянського суспільства.

Мета тренінгу – удосконалення знань, вмінь та навичок учасників у налагодженні взаємодії в процесі формування та реалізації державної, а також регіональної політики.

Фахівці ДСНС вже понад місяць працюють над відновленням мосту в Станиці Луганській, – брифінг

Про проведення ремонтно-відновлювальних робіт біля зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповів сьогодні, 3 вересня, прес-офіцер ГУ ДСНС України у Луганській області Олександр Чалий.

Він зазначив, що роботи, які виконуються фахівцями ДСНС, розділені на дві категорії. Це обстеження та розмінування місцевості та інженерні роботи з розбирання трьох фортифікаційних споруд, розташованих на дорозі.

За рахунок субвенції у 2019 році в ОТГ буде профінансовано майже 260 об’єктів культури

Близько 260 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту в сфері культури на майже 210 млн грн буде профінансовано за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

У містах і громадах області: триває капремонт школи у с. Морозівка

Триває капітальний ремонт Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що у Міловському районі. Роботи реалізуються в рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України та Європейського банку.

У рамках проєкту вже проведено заміну віконних та дверних блоків, замінено дах, проведено роботи з його утеплення та обробки дерев'яних конструкцій вогнезахисною сумішшю. Наразі ведуться роботи з утеплення фасаду.

Загальна вартість проєкту складає 3,928 млн. грн.

Розмінування в Луганській області: піротехніки ДСНС знайшли 62 вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 02 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено місцевість у смт Станиця-Луганська та Попаснянському районі.

Загалом було обстежено 1,12 га території області, де було виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 артилерійських снарядів, 32 гранати та 1 одиницю інженерних боєприпасів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим тиші на Луганщині

Протягом минулої доби та після опівночі збройні формування Російської Федерації та її найманці на території Луганської області 5 разів порушили режим тиші.

У Попаснянському районі велися провокаційні обстріли у напрямку населених пунктів Новаозванівка, Новотошківське, Троїцьке та Вільний.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.