Прес-центр8 вересня 2019, 11:09

Єднаємо Луганщину: дорогу від КПВВ до зруйнованого мосту в Станиці Луганській розширюють, укладається асфальт

Тривають відновлювальні роботи поблизу мосту через Сіверський Донець в Станиці Луганській.

Учора, 7 вересня, о 7:30 підрядною організацією ТОВ «Флангер» продовжено розширення дороги від КПВВ до зруйнованого мосту. У розпорядженні 24 осіб були два трактори, каток та чотири самоскиди. Зокрема, вибрано зайвий ґрунт з правого узбіччя, яке одразу засипалося новим щебенем. Ліве узбіччя дороги вони повністю підготовили для укладання першого слою асфальту.

Піротехнічні підрозділи ДСНС займалися очищенням лівого узбіччя дороги від вибухонебезпечних предметів. Крім того, підрозділом ДСНС у кількості п’яти осіб організовано різку на частини раніше зрізаних дерев для більш зручного вивозу залишків.

Один із піротехнічних підрозділів ДСНС продовжив перевірку місцевості біля зруйнованого мосту. Однак за 125 метрів від зламу мосту роботи зупинені, тому що від офіцера СЦКК через СММ ОБСЄ не надійшли гарантії безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР» на виконання нашим піротехнічним підрозділом робіт безпосередньо біля мосту.

О 9:30 біля зруйнованої частини мосту відбулася зустріч між офіцером СЦКК та представниками СММ ОБСЄ. Представники СММ ОБСЄ мали при собі складений напередодні та переданий до ОБСЄ план проведення робіт з очистки території під мостом із переліком запланованих видів робіт та обладнання, яке планується задіяти. Не отримавши від представників СММ ОБСЄ надання гарантій безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР», наша сторона роботи під мостом учора не проводила.

Не відбулися відповідні роботи і сьогодні, 8 вересня. Під час аналогічної зустрічі, яка відбулася також о 9:30, гарантій безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР» в чергове не надійшло.

Хоча шість представників підрядної організації ТОВ «Укртрансмост» зранку прибули до зламу мосту та були готові розпочати роботи з очищення місцевості під мостом від зрізаних дерев та підготовки майданчику під будівництво мосту.

Тож, сьогодні о 7:30 спеціалістами підрядної організації ТОВ «Флангер» продовжено розширення дороги від КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту. Триває вибирання ґрунту з правого узбіччя та засипання ділянки новим щебенем. На лівому узбіччі розпочато укладання першого шару асфальту для розширення дороги.

Піротехнічний підрозділ ДСНС продовжив очищення лівого узбіччя дороги від вибухонебезпечних предметів.