Прес-центр5 вересня 2019, 16:09

Єднаємо Луганщину: продовжується виконання відновлювальних робіт біля зруйнованої частини мосту

Сьогодні, 5 вересня, о 7:30 розпочаті роботи з розширення дороги від КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту. Тут працюють дев’ять спеціалістів підрядної організації ТОВ «Флангер» із залученням трактору та катка. Ними вибирається грунт з узбіччя для подальшої засипки узбіччя щебенем та укладки асфальту.

Орієнтовний термін завершення робіт на лівій стороні дороги – до 9 вересня 2019 року. Потім теж саме буде виконуватися на правій стороні дороги.

Також працівники відокремленого підрозділу КП «Попаснянський районний водоканал» розпочали демонтувати туалети на правому узбіччі дороги з подальшим їх встановленням біля дороги після її розширення.

Піротехнічним підрозділом ДСНС закінчена робота по перевірці та очищенню від вибухонебезпечних предметів ґрунтової дороги, яку планують використовувати як технологічну для під’їзду будівельної техніки до нижньої частини мосту.

Однак, за 125 метрів від зламу мосту роботи були зупинені у зв’язку з тим, що від офіцера СЦКК через СММ ОБСЄ не надійшли  гарантії безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР» на виконання піротехнічним підрозділом робіт безпосередньо біля мосту.

О 9:30 біля зруйнованої частини мосту відбулася зустріч між офіцером СЦКК та представниками СММ ОБСЄ. Представники СММ ОБСЄ мали при собі складаний напередодні та переданий до ОБСЄ план проведення робіт з очистки території під мостом, із переліком запланованих видів робіт та обладнання (газозварювальне для різки металевих конструкцій), яке планували задіяти.

Перемовини тривали приблизно до 12:00.

Не отримавши від представників СММ ОБСЄ надання гарантій безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР», наша сторона роботи під мостом сьогодні не проводила.

Від т.зв. «ЛНР» було заявлено, що у них на мосту відсутня людина, яка уповноважена надавати гарантії безпеки та приймати відповідні рішення, –  вони не отримували ніяких вказівок щодо дій з допуску нашої сторони для виконання робіт під мостом. Всі ці перемовини були зафіксовані СММ ОБСЄ.

Місією ОБСЄ було доведено до нашій сторони, що наступна зустріч місії з представниками СЦКК щодо надання гарантій безпеки для проведення робіт під мостом відбудеться 6 вересня о 9:30 на мосту.